FDM advarer mod vandmasserne: - Det svarer til at køre ind i en mur

Høj fart gennem dybe regnpytter kan ødelægge din bil, fortæller centerleder hos FDM.

De seneste dage har budt på en hel del regnvand, og derfor kan man fristes til at tage bilen, når man skal rundt i det fynske landskab. 

Det er dog ikke helt uden problemer. 

Den kraftige regn har betydet, at veje har stået under vand, og her skal man som bilist være ekstra varsom fortæller, Torben Vilhelmsen, der er centerleder hos FDM. 

Høj fart igennem de store mængder vand er en dårlig idé.

- Man gennemtænkter ikke konsekvenserne af det. Det svarer faktisk næsten til at køre ind i en mur, siger Torben Vilhelmsen

Vandet har nemlig så voldsom en kraft, at det kan volde store skader på bilen. 

- Hvis man kører ind i en mur, så kender man jo konsekvenserne af det. Ens kofanger, og andet i fronten går i stykker. Her bliver vandet presset under bilen, og hvad værre er, det kan blive presset op i motorrummet med den fare, at motoren tager vandet med ind og laver havari på motoren, siger centerlederen. 

Revet ud

En af konsekvenserne af vandet mod bilens front og bund, kan man allerede nu se langs de fynske veje. 

Nummerpladerne kan nemlig nemt ryge af, når vandet presses op, fortæller Torben Vilhelmsen. Det samme gælder for bilens bundplade, når den bliver fyldt med vand.

- Nummerpladerne ryger simpelhen af, for de sidder ikke bedre fast, siger Torben Vilhelmsen.

Kunne noget ikke tyde på, at de her nummerplader ikke er helt efter foreskrifterne og ikke er skruet ordentligt fast?

- Det tror jeg såmænd, de har været. Det er store krafter, vi har med at gøre. Det er typisk to selvskærende skruer, man har skruet ind i plastik, og de bliver bare revet ud, siger han.