Foreninger får støtte til udvikling af e-sport

Odense skal blive førende inden for e-sport, og derfor støtter Odense nu e-sportsforeninger økonomisk.

Odense skal være vært for store internationale e-sportsfestivaler og samtidig skal den fynske hovedstad blive et fyrtårn inden for computerspil som konkurrencesport. Det er ambitionen, og derfor støtter Folkeoplysningsudvalget nu e-sporten i byen med 200.000 kroner.

- E-sport er i massiv fremgang, og vi kan se, at den teknologiske udvikling har betydet, at forpligtende fællesskaber nu også bliver skabt på andre måder end tidligere. Det skal vi også kunne favne i foreningerne, og det er positivt, at der allerede er interesse for at gå i gang, siger by-og kulturrådmand Jane Jegind (V).

E-sport appellerer til drenge og piger i alle aldre, og blandt andet har foreningerne DHG og Boldklubben Marienlyst vist interesse for at starte e-sportsafdelinger op.
 
DHG vil begynde sine aktiviteter på Dalumskolen, mens Boldklubben Marienlyst vil benytte Marienlystcentret. Begge foreninger vil afvikle aktiviteterne, så medlemmerne tilmelder sig et bestemt spil på et fast tidspunkt.
 
- Jeg glæder mig til at følge foreningerne, og jeg tror, at det vil blive en succes. Forhåbentlig kan de tiltrække personer, som ikke traditionelt deltager i foreningslivet, hvilket vil være en gevinst for alle parter. Desuden bliver der i foreningerne mulighed for at tale om vigtigheden af sund kost og fysiske aktiviteter – også i forhold til e-sport, siger Jacqueline Levin, næstformand i Folkeoplysningsudvalget og bestyrelsesmedlem i Odense Rulleskøjteklub.
 
Foreningerne, som ønsker at komme i betragtning til midlerne, skal kunne tilbyde medlemmerne aktiviteter på faste tidspunkter i lighed med andre folkeoplysende aktiviteter.