Fortov indsnævres: Smal vej foran stadion får alligevel cykelsti

Tirsdag blev det besluttet at finde penge til at skabe cykelsti til borgerne i Bolbro, der længe har været frustreret over den farlige strækning i området.

Det er en glædens dag for borgere i Bolbro, der snart kan cykle sikkert afsted med deres børn i området.

Tirsdag blev det på By- og Kulturudvalgsmødet i Odense Kommune besluttet at finde penge til at kunne sikre forholdene for cyklisterne på strækningen mellem Højstrupvej og Stadionvej ved Odense Idrætspark.

Som led i det milliondyre letbanebyggeri blev der ikke fundet plads til en cykelsti, hvilket længe har været til stor frustration for de borgere, der hver dag færdes på to hjul på strækningen.

Planen er nu at skabe godt en meters cykelsti på begge sider af vejen og gøre fortovet smallere.

- Det er rigtig godt. Alting er bedre end ingenting, så uanset hvad de laver, skal det nok blive godt, siger Lasse Lourenco, der bor i Bolbro og hver dag kører på strækningen med sine børn.

Påkørt på vejen

Lasse Lourenco har to børn, som begge skal køre ad Højstrupvej for at komme i skole og institution, men han kunne ikke drømme om at sende dem alene afsted på cykel.

- Min søn på ti år blev påkørt på vejen, fordi den er alt for smal. Han har det ikke særlig godt med at køre på strækningen længere, siger Lasse Lourenco og fortæller, at han er meget utryg ved at cykle der med sin datter, der først lige har lært at cykle.

Ifølge Fyens.dk blev cykelstien bevidst fravalgt for i stedet at give plads til træer, mens der blev sat en lavere hastighedsgrænse og opsat vejbump.

quote For hvor mange bruger egentlig det fortov? Måske bliver det brugt af fodboldfans en gang imellem, mens vejen bliver brugt af 200-300 børn om dagen. Hvad er så vigtigst?

Lasse Lourenco, borger i Bolbro

- Der var forskellige muligheder, men vi har valgt den model, hvor der skal laves kantstriber i begge sider af vejen, som der tidligere har været, siger Maria Brumvig (S), der er medlem af Odense Byråd og fortæller, at de håber at både vejbump og hastighedsbegrænsninger også bliver bevaret.

Den manglende cykelsti har givet stor utryghed i området, og Maria Brumvig erklærer dagen for “en god dag for Bolbro”.

Tidligst om et år

Det undrer Lasse Lourenco, at der ikke tidligere er blevet gjort noget ved strækningen, da vejen fører til Sct. Albaniskole. Derfor synes han, at det vil give god mening at inddrage en del af fortovet.

- For hvor mange bruger egentlig det fortov? Måske bliver det brugt af fodboldfans en gang imellem, mens vejen bliver brugt af 200-300 børn om dagen. Hvad er så vigtigst? siger Lasse Lourenco.

Også Maria Brumvig er glad for beslutningen, selvom der er længere udsigt til stien. Pengene skal findes i enten budgetforhandlingerne eller i den kommende revidering af Trafik- og Mobilitetsplanen, hvilket først bliver til efteråret. Derudover afhænger cykelstiarbejdet af diverse tilladelser og letbanebyggeriet, og derfor skal man ikke forvente at kunne cykle på en decideret sti før om et års tid.

- Vi skal passe ekstragodt på hinanden, inden vi kan få vores cykelsti, siger Maria Brumvig.