Genåbningen blev fremrykket: Men fitnesscenter føler sig overset

Fitnesscentre er ikke nævnt i den kommende genåbningsaftale. Centerchef undrer sig og mangler information

Mens der på onsdag bliver åbnet op for blandt andet indendørsservering og holdgymnastik for ældre over 70, ja så må fitnesscentrene foreløbig vente til maj måned med at genåbne.

Det står klart, selvom om et bredt flertal på Christiansborg natten til torsdag blev enige om at fremrykke dele af den genåbningsplan, som de vedtog i slutningen af marts

- Det er da dejligt for rigtig mange mennesker, at de kan komme ud og nyde en god gang mad og en øl eller vand ved siden af. Omvendt tænkte jeg også med det samme, hvornår ordet fitnesscenter kommer op. Lad os få kigget på det, så vi har noget at se frem til, siger Peter William Mølhøj, der er centerchef i det odenseanske træningscenter OBBC. 

Lige nu ved han ikke, hvornår han og andre fitnesscentre kan åbne. 

Ifølge den langsigtede genåbningsplan, som blev vedtaget i slutningen af marts kan det enten være den 6. maj eller den 21. maj. 

I planen står der under den 6. maj:

"Desuden åbnes – med coronapas – for indendørs idræt for voksne over 18 år. Hvilke konkrete sportsgrene der er omfattet, og hvilke smitteforebyggende tiltag der skal tages, forhandles af aftalepartierne på baggrund af et fagligt oplæg fra myndighederne". 

Derudover står der også i aftalen:

"I tredje omgang d. 21. maj 2021 åbnes – med coronapas – resterende idræts-, fritids- og foreningsaktiviteter, som ikke er åbnet i forrige faser".

Mangler information

Peter William Mølhøj ved altså ikke, hvilken af de to datoer, som fitnesscentre hører ind under. De er nemlig ikke nævnt med ét ord i genåbningsplanen. 

- Jeg tror jeg taler på alles vegne, når jeg siger, at informationen er mangelfuld, fortæller centerchefen.

Han anerkender, at man skal tage sundhedssituationen i samfundet alvorligt, og er også helt klar til de restriktioner, som følger med en genåbning. 

Men udover en dato mangler Peter William Mølhøj også konkrete retninglinjer at forholde sig til. 

- Hvis der er noget, som gør, at man har så bange anelser for fitnesscentrene, så kom frem med det, og lad os kigge på det, siger han.

- Vi skal jo i gang på et eller andet tidspunkt, så lad os få kigget på en plan for det. Vi indgår ikke rigtig i den plan, synes jeg. 

Fitnesscentrene har været lukket ned siden december 2020.