Jensens Bøfhus i konkurrence med Tarteletfestivalen: - Jeg troede, det var en joke

Odense Tartelet Festival afholdes for 11. gang i år, men nu har en konkurrent meldt sig i form af Jensens Bøfhus.

Til oktober afholdes verdens største tarteletfestival endnu engang i Odense, og sultne sjæle kan gå ombord i 13.000 tarteletter.

Men i år er der konkurrence fra Jensens Bøfhus, som har valgt at afholde sin egen tarteletfestival. Den er dog lidt mindre ekstravagant end den traditionelle version, da det først og fremmest går ud på, at tarteletter kommer på menukortet hos bøfhuset. 

Alligevel gav det løftede øjenbryn hos Søren Windell, der i sin tid skabte Odense Tartelet Festival. 

- Først troede jeg, at det var en joke. Men så var jeg inde og kigge og se, at det var rigtigt, siger han til TV 2 Fyn. 

Et kompliment

Han hilser dog konkurrrencen velkommen. 

- Jeg har altid taget det som et kompliment, når nogen laver en kopi, af det jeg laver, for det viser, at jeg laver det rigtige, siger han. 

- Jeg synes det er sjovt, at et bøfhus nu også vil lave tarteletfestival. Hvis de får succes med det, så ser vi også snart tarteletter på MASH og Hereford, og det er jo dejligt, for det er hele meningen med tarteletfestivalen at udbrede kendskabet til tarteletten. 

80 millioner tarteletter

Mens Jensens Bøfhus' festival varer fra 1. september til 14. oktober, er Odenses tarteletfestival en endagsbegivenhed, som finder sted 9. oktober. Til gengæld bliver det blandt andet med optræden fra blandt andre Johnny Reimar og Dario Campeotto. 

Festivalen afholdes i Dok5000 på havnen i Odense

TV 2 Fyn har henvendt sig for at få en kommentar fra Jensens Bøfhus. I en mail skriver man følgende.

- Jensens Bøfhus støtter fuldt og helt op om tarteletfestivalen i Odense. Alle kræfter må forenes mod målet at redde denne truede art, hvis fyld Jensens i årevis har produceret. Vi håber vi med tarteletfestivalen på Jensens Bøfhus at kunne understøtte arbejdet med at udbrede nydelsen af denne delikate spise.

Der bliver produceret omkring 80 millioner tarteletter om året, hvoraf de 50 millioner bliver spist i Danmark.