I det fynske folks tjeneste

Mand stak kæreste med kniv: Nu er han udvist

En mand modtog tirsdag en fængselsstraf og en udvisningsdom for flere tilfælde af vold.

En 37-årig mand fra Polen fik tirsdag en udvisningsdom. Manden ankede dommen på stedet. Foto: Peter Bergman

Flere tilfælde af vold udløste tirsdag et års ubetinget fængsel og en udvisningsdom til en 37-årig polak. Det oplyser Mia Friis Jensen, anklagerfuldmægtig ved Fyns Politi. 

Straffeloven

§ 244: Den, som øver vold mod eller på anden måde angriber en andens legeme, straffes med bøde eller fængsel indtil 3 år.

§ 245: Den, der udøver et legemsangreb af særligt rå, brutal eller farlig karakter eller gør sig skyldig i mishandling, straffes med fængsel indtil 6 år. Har et sådant legemsangreb haft betydelig skade på legeme eller helbred til følge, skal dette betragtes som en særligt skærpende omstændighed.​​​

Kilde: Danske Love
Se mere

- Han blev dømt for vold efter straffelovens paragraf 244 og paragraf 245, hvor særligt det sidste var en væsentlig faktor, forklarer anklageren. 

Anklageren henviser til en episode i 2018, hvor den 37-årige mand stak sin kæreste i armen med en kniv. Ved samme lejlighed uddelte han også flere knytnæveslag og spark til kæresten. 

Foruden et tilfælde af grov vold er manden også blevet dømt for simpel vold, uddyber Mia Friis Jensen. 

- Han har givet knytnæveslag til en mand, og så har han sparket vedkommende, forklarer anklageren. 

Meget andet end vold

Foruden flere episoder med simpel og grov vold blev den 37-årige mand også dømt skyldig for flere tilfælde af trusler i 2018. 

- Han er blevet dømt for trusler på livet, siger Mia Friis Jensen. 

Dertil kommer en række tyverier, som manden lavede i 2018.

- Der har været tale om flere tilfælde af ganske små tyverier, lyder det fra anklageren. 

Ifølge anklageren har manden opholdt sig i Odense de seneste to år, hvor han har haft forefaldende arbejde. Retten i Odense vurderede på den baggrund, at den polske mand ikke havde en stærk tilknytning til Danmark. Derfor er han blevet idømt udvisning efter afsoning af sin fængselsdom. 

Mia Friis Jensen oplyser, at den polske mand ankede dommen på stedet.