I det fynske folks tjeneste

Muslimsk friskole sat under skærpet tilsyn

Myndighederne er blandt andet i tvivl om, hvorvidt ledende personer bag friskole i Odense behersker dansk.

Foto: Ole Holbech

Den muslimske friskole Al-Salam Skole i Odense er sat under skærpet tilsyn hos myndighederne, der samtidig tilbageholder det statslige tilskud til skolen med virkning fra september.

Det skriver BT.

Der hersker nemlig tvivl om, hvorvidt friskolen lever op til friskolelovens krav. Det forklarer Susanne Clausen, vicedirektør i Styrelsen for Undervisning og Kvalitet.

- Det handler blandt andet om, hvorvidt det er et krav at give donationer for at sidde i skolens bestyrelse, og om skolens ledelse og bestyrelsesmedlemmer behersker dansk i skrift og tale, siger hun til BT.

- Det er også tvivlsomt, om undervisningssproget er dansk i alle fag, ligesom der er oplysninger i tilsynsrapporten fra den lokale tilsynsførende om, at eleverne opleves som trykkede, og at der hersker en streng disciplin, hvilket vi ser med alvor på.

Al-Salam Skole er ikke den eneste, der er i myndighedernes søgelys. I sidste uge lagde styrelsen op til helt at standse tilskuddet til Nord-Vest Privatskole i København.

Foreløbig er tilskuddet til Al-Salam Skole kun sat i bero, mens myndighederne undersøger forholdene.

Ifølge BT er rækken af problemer på Al-Salam Skolen lang.

På baggrund af et uanmeldt besøg på skolen 17. august er styrelsen ligefrem i tvivl om, hvorvidt skolelederen overhovedet behersker dansk, hvilket er påkrævet af loven.

- Dette forhold betyder, at styrelsen er usikker på en række af de svar og forklaringer, som skolen gav på mødet, fremgår det ifølge BT af styrelsens brev til skolen.

Styrelsen beder også skolen forklare, hvorfor en del af undervisningen i praktisk-musiske fag - som for eksempel idræt og musik - foregår på arabisk.

Desuden er skolen også under skærpet økonomisk tilsyn.

Leder på Al-Salam Skole Majed Hussein siger ifølge BT, at skolen ikke ønsker at udtale sig til pressen, så længe det statslige tilsyn er i gang.