Nabo til letbanen er generet af støj: Man vågner, når de begynder at køre klokken fem

Letbanen i Odense er begyndt at køre flere test på strækningen, og det er til gene for naboerne, hvis man spørger dem, der bor lige op ad skinnerne i midtbyen.

Tidligt fredag kunne vi på TV 2 Fyn fortælle, at Odense Letbane har valgt at genhuse en familie fra Odense, som var påvirket af de støjgener, som letbanen giver ved de hyppige testkørsler. 

Jesper Stelchmarck bor på Østre Stationsvej, og hans lejlighed er ned til skinnerne. Han er en af dem, der er generet af støjen fra letbanen.

- Det larmer af helveds til, og det runger i hele lejligheden.  

- Det støjer jo en del, efter de er begyndt at testkøre. Ja, fra klokken fem om morgenen, hvor de begynder at køre hver femte-sjette minut, så man er vågen fra klokken fem, fortsætter han. 

Sommeren kan blive hård

Han frygter for, hvor slem larmen bliver, når sommeren kommer til Odense, og man bliver nødt til at åbne vinduet i lejligheden.

- Nu bliver det jo snart sommer, og så har vi åbne vinduer, og så bliver det jo endnu værre, og så bliver det til gene. Dem, der sover med åbent vindue, får ikke særligt meget søvn - det er helt sikkert. 

Jesper Stelchmarck er generet over larmen fra letbanen
Jesper Stelchmarck er generet over larmen fra letbanen

Jesper Stelchmarck vil ikke selv søge en genhusning.

- Jeg er jo ret glad for at bo så centralt, så det har jeg ikke tænkt videre over. 

- Jeg har dog overvejet at finde ud af, hvor jeg kan klage over larmen. 

Odense Letbane vil undersøge larmen

Bestyrelsesformand i Odense Letbane, Jesper Rasmussen, er overrasket over de mange klager de har modtaget over støj fra Letbanen.

- Det har overrasket os, de reaktioner vi har fået. De målinger, vi har lavet indledningsvis har ikke vist, at vi skulle få de reaktioner, vi har fået. Det må vi undersøge nærmere.

Han synes dog ikke selv, at letbanen larmer særlig meget.

- Jeg er overrasket, og det kan jeg kun beklage. Jeg synes, letbanen lyder af noget, men jeg synes ikke, at den larmer meget. Men når folk siger, det rumler, er der jo en årsag, og det skal vi have undersøgt. 

Oversigt

    Oversigt