OB-træner efterlyser tre ting hos sine spillere: - Hvem er klar? Hvem vil være her?

OB-træner Søren Krogh slår fast, at det handler om oprykning, men også om kultur og spillestil, når OB i den kommende sæson skal spille i 1.division.

Det er nye tider i OB. Efter tre ugers sommerferie er klubbens førstehold nu tilbage på træningsbanen, men selvom sæsonens første træning er en tilbagevendende begivenhed i enhver fodboldklub, er der noget særligt over det i OB her i 2024.

For denne gang handler det ikke om forberedelse til Superligaen for OB. Klubben er rykket ned i 1. division, og klubben står på mange måder foran en ny start. Der er kommet ny sportsdirektør i Troels Bech, og flere spillere kan forlade klubben, men holdets træner er dog den samme.

Cheftræner Søren Krogh står i spidsen for OB i den kommende sæson, og han ser en stor udfordring foran sig. For OB er i mange iagttageres øjne storfavorit til oprykning.

- Vi er en klub, der skal kunne håndtere det. Sådan er det at være i OB. Samtidig skal vi kommunikere, hvordan vi selv tænker, så vi har vores egen indgang til det her, og vi ikke bliver styret af, hvad folk tænker. Det kan give os en ro, og det er noget af det, vi arbejder med, siger Søren Krogh.  

OB's sommeropstart

Han lægger dog ikke skjul på, at det ikke bliver en let opgave for OB at sikre sig oprykning til Superligaen.

- Det er en stor opgave. Hvordan får vi det sat sammen? Hvilken retning skal vi gå i? Det arbejder vi stenhårdt på. Det er ikke bare en rutsjetur, hvor man kan ryge direkte op i Superligaen. Det bliver hårdt, og det er vi meget bevidste om, siger Søren Krogh. 

- Nu er der en periode, hvor der kan ske mange ting med spillere ind og ud, men det er også en tid, hvor staben og jeg skal holde tungen lige i munden og lave en god hverdag med nogle gode træninger. Vi skal sørge for, at vi kan stå så snorlige som muligt, når sæsonen begynder, siger han.

Fokus på spillestil og spillertrup

I OB’s trup er der lige nu 30 spillere, men flere af dem kan være på vej væk. Senest har angriberen Max Fenger udtrykt usikkerhed om sin fremtid, og en række andre spillere kan meget vel forlade klubben denne sommer.

Det er endnu en udfordring for Søren Krogh, der skal forsøge at gøre truppen klar til den kommende sæson.

- Hvem er klar? Hvem vil være her? Hvem yder og leverer og arbejder, når vi træner? Vi fik nogle svar i dag, og der var heldigvis mange gode svar. Der blev vist en kraft, som jeg egentlig ikke havde forventet, så jeg er glad og tilfreds efter første træning, siger Søren Krogh.

- Om der er 20 eller 32 spillere, handler det om at designe en god hverdag med gode træninger, så vi kan skubbe til de spillere, som er her. Alt det andet er ude af mine hænder. Jeg kan bare prøve at støtte Troels Bech og Jimmi Nagel i særdeleshed i den rekrutteringsproces, der foregår, tilføjer han.

Udover spekulationerne om OB’s spillertrup har Søren Krogh stort fokus på OB’s spillestil. I den forgangne sæson vekslede OB mellem forskellige formationer og udtryk, men denne sommer skal OB arbejde på at få et mere tydeligt udtryk.

- Vi kommer til at have nogle dage i denne uge på OCC, hvor vi bruger døgnets 24 timer på at tale om spillestil. Det er jo ikke mig, der skal definere OB’s spillestil. Det skal komme fra klubbens inderste kerne. Sådan bør det også være, siger Krogh.

Han har gjort sig flere overvejelser om OB’s fremtidige måde at spille fodbold på. Og han efterlyser især efter tre basisting hos sine spillere. 

- Vi skal være meget tydelige i forhold til det, vi gerne vil. Vi vil gerne repræsentere byen og fansene i forhold til det, de gerne vil se på stadion. Vi er begyndt at sætte nogle pejlemærker, og der er nogle ting, vi gerne vil se som basisting; det er indstilling, fight og løbevillighed, der kommer til at fylde noget. Det har fyldt noget i klubben gennem mange år, og det kan hjælpe os spillestilsmæssigt og i rekrutteringsperspektiv, siger Søren Krogh, der kommer til at arbejde tæt sammen med sportsdirektør Troels Bech.

- Jeg kan kun sige positive ting om Troels og de processer, han har sat i gang. Der er fuld support herfra omkring det og opbakning til det fremtidige OB, siger han.

Kultur og resultater

I sidste ende vil Søren Krogh blive målt på OB’s resultater, og selvom det har stor betydning at rykke op i Superligaen, fremhæver Søren Krogh også andre succeskriterier for den kommende sæson.

- Succeskriteriet for mig er at vi får skabt en klub, som først og fremmest udstråler en stærk kultur med en masse villighed til at investere og arbejde sindssygt hårdt. Det er prioritet nummer et. Biproduktet er punkt to er: Vi skulle gerne rykke op.

Den nye sæson i 1. division bliver skudt i gang lørdag den 20. juli, når OB møder Esbjerg på udebane. 

Oversigt

    Oversigt