Politisk aftale om social kontrol: Fynsk forening får 3,8 millioner kroner

Den odenseanske forening Søstre mod vold og kontrol får en bevilling på 3,8 millioner kroner i ny politisk aftale om social kontrol.

En ny bevilling på 3,8 millioner kroner skal støtte foreningen Søstre mod vold og kontrol til at hjælpe kvinder fra udsatte boligområdet med at bryde fri af kontrol og undertrykkelse. 

Det står fast, efter regeringen, Radikale Venstre, SF, Enhedslisten og Alternativet har indgået en politisk aftale om social kontrol, der afsætter 40 millioner kroner på finansloven til indsatsen mod social kontrol i etniske minoritetsmiljøer i perioden 2021-2024. 

Foreningen Søstre mod vold og kontrol arbejder primært med kvinder i Odense, som foreningen hjælper med at bryde kulturelle tabuer om fysisk og psykisk vold.

- På den måde skaber SVK (Søstre mod vold og kontrol, red.) forandringer indefra i miljøerne, samtidigt med at de skaber nye fællesskaber for yngre og ældre kvinder, der gerne vil bryde fri af kontrol og undertrykkelse, fremgår det af den politiske aftale. 

Samarbejde med Odense Kommune 

De 3,8 millioner kroner, som foreningen Søstre mod vold og kontrol, er blevet bevilget i den politiske aftale i årene 2021-2024, kommer oven i en bevilling fra Odense Kommune. 

I novmber afsatte kommunen 500.000 kroner til foreningen på grund af flere sager om social kontrol og undertrykkelse af kvinder. Indtil videre har kommunen og foreningen indgået et samarbejde, der løber ind til september 2021.

Dengang sagde Kefa Abu Ras, der er en af foreningens intitiativtagere, at de blandt andet ved hjælp af frivillige vil imødekomme behovet for hjælp og inspiration blandt de undertrykte kvinder.  

- Jeg er priviligeret, fordi jeg er en fri kvinde. Men vi skal tænke på søstersolidatritet og støtte andre kvinder. Det er ikke indviduelt at være undertrykt, siger Kefa Abu Ras.