Se billederne: Her forvilder bilisterne sig ind på letbanesporene

Ved Odense Banegård kommer flere bilister til at køre ind på letbanesporet i stedet for deres egen vejbane.

Helleanlæg, vejbane, letbanespor og cykelsti. Der er meget at holde styr på, når man som bilist skal ud fra parkeringspladsen på Banegårdspladsen i Odense.

Måske er der lidt for meget at holde styr på. Flere bilister kommer i forvirringen i hvert fald til at køre på letbanesporene i stedet for vejbanen.

På den time og tyve minutter, hvor TV 2 Fyn er ved krydset, kører fire biler på sporene. 

Et problem, som Kasper Grønlykke oplever meget tit. Han arbejder i butikken HiFi Klubben, som ligger ud til vejen og det kryds, hvor bilister kommer til at holde i letbanens bane.

- Vi ser det hver eneste dag, siger han.

Han tror, det er dårlig skiltning og manglende markeringer, der er skyld i de mange vildfarne bilister.

- Jeg tænker, at hvis folk ikke kender området, så kan det godt være ret svært at se, siger han.

Fire biler, som TV 2 Fyn fanger på kamera, kører ind på letbanesporene. Enten fordi de skal vende eller fordi de skal ud fra parkeringspladsen ved Banegårdspladsen. Foto: Rasmus Rask / Sidsel Anna Husted Adamsen

Trafikanter skal vænne sig til letbanen

Hos Fyns Politi er de kendt med problematikken.

- Vi har meget bevågenhed omkring færdslen ved letbanesporene. Det er generelt en udfordring, at folk skal vænne sig til letbanen, siger Anders Brahe, der er leder for operativ færdsel hos Fyns Politi.

Han påpeger samtidig, at det er et problem flere steder langs letbanens strækning, som de løbende har fokus på.

Når bilister skal dreje til højre her for at køre ud fra parkeringspladsen, skal de først gennem en port og dernæst krydse både fortov, cykelsti og letbaneskinner for at komme hen til vejbanen.
Når bilister skal dreje til højre her for at køre ud fra parkeringspladsen, skal de først gennem en port og dernæst krydse både fortov, cykelsti og letbaneskinner for at komme hen til vejbanen.
Foto: Sidsel Anna Husted Adamsen

Allerede under testkørslen havde letbanen syv kollisioner og over 1.000 nærvedhændelser med andre trafikanter. Så inden du skal ud i trafikken, kan det måske være smart at se videoen med gode råd til at være sikker omkring det 60 ton tunge tog. 

Under et interview med politiet om problemet kører en bilist ind på letbanensporene.
Fotograf: Ebbe Skov Lawaetz