I det fynske folks tjeneste

Seks års fængsel for grove sexovergreb

En 58-årig mand blev onsdag idømt seks års fængsel ved Retten i Odense. Han blev dømt skyldig i grove seksuelle krænkelser af en 14-årig pige.

Det var en enig domsmandsret der afsagde dommen. Den 58-årig mand blev idømt seks års fængsel, og han må ikke have kontakt med børn og unge under 18 år. Han skal også betale 145.000 kroner i erstatning til offeret.

Domsmandsretten mente, at der var flere skærpende omstændigheder.  Det er skærpende, at andre mænd har været involveret, at han har været dømt tidligere og at overgrebene er begået  under prøvetid fra tidligere domme.

Han er dømt for at bruge sin psykiske overlegenhed til at udnytte pigen, men han er ikke dømt for at bruge tvang.

Den dømte udbad sig betænkningstid i forhold til at anke.

- Dommen fulgte i store træk det vi gik efter. Nu skal vi hjem og nærlæse dommen med henblik på en eventuel ankesag, siger specialanklager Marianne Birck fra Fyns Politi til TV2/FYN.

- I mine mange år som anklager må jeg sige, at jeg sjældent har set noget af den her kaliber. Man undres, tror jeg bedst beskriver den tanke, jeg står tilbage med efter dommen, siger Marianne Birck.

Har erkendt flere tilfæde af samleje

Manden har erkendt flere tilfælde af samleje og anden kønslig omgang med pigen, men han har til det sidste påstået, at det skete med den 14-åriges fulde accept.

Den 58-årige er tidligere dømt for sex med en mindreårig og for besiddelse af børnepornografiske billeder.

Det kostede ham i 2012 halvandet års ubetinget fængsel samt forbud mod at være sammen med børn og unge under 18 år.

Den 58-årige har beskrevet sig selv som en ivrig amatørfotograf. Han har forklaret retten, at han indgik en slavekontrakt med den 14-årige pige, som forpligtede hende til at imødekomme hans seksuelle lyster.

Men der var ifølge manden tale om et rollespil, som skete med pigens accept. Der var på intet tidspunkt tale om tvang eller vold overfor pigen, forklarede den 58-årige.