Skole åbnede for otte dage siden - nu forbereder man sig på nedlukning

Den nyåbnede Odinskolen i Vollsmose forbereder sig på en lukke ned, fordi smittetallene i sognet er så høje, at en nedlukning snart kan komme på tale.

88 personer i Vollsmose er i løbet af den seneste uge testet positiv for coronavirus. Dermed ligger sognet på et incidenstal på 886,6. Hvis det tal kommer over 1.000, skal sognet lukkes ned. 

Det vil betyde blandt andet hjemsendelser af folkeskoleelever, nedlukning af foreningsliv, og et gymnasium vil være nødsaget til at lukke.

For skolelederen på Odinskolen i Vollsmose er situationen nu så alvorlig, at han er begyndt at forberede sig på en eventuel nedlukning. 

- Jeg holder lidt vejret, vil jeg sige. Det var bestemt ikke det, vi havde regnet med. Det var jo en glædens dag i onsdags, hvor eleverne vendte tilbage fra sommerferie og vendte tilbage efter et år, hvor der har været rigtig meget nedlukning, siger skoleleder Allan Feldskou. 

- Jeg tror, at vi allesammen havde en opfattelse af, at nu kunne vi have en almindelig skoledag igen, siger han. 

Mere afstand

Hvis smitten bliver ved at stige i Vollsmose, som den har gjort de seneste 14 dage, så er det dog ikke en almindelig skoledag, der venter. I det tilfælde skal sognet lukkes ned fra næstkommende hverdag.

Odinskolen er blevet varslet om, at en nedlukning af Vollsmose sogn kan komme på tale.

- Det har vi faktisk allerede handlet på fra i mandags, hvor vi kunne se, at tallene gik den forkerte vej. Det, vi har gjort, er, at vi er meget påpasselige med at have børn samlet i store grupper. Vores morgensamling har vi lavet om, så vi har den opdelt årgangsvis, og vi sidder med større afstand, fortæller han. 

Smittesituationen i Vollsmose.

Derudover har man indskærpet de klassiske råd mod smittespredning som at hoste i ærmet, holde afstand og vaske hænder. 

Lærerne på skolen er også informeret om, at en ny nedlukning kan komme på tale i sognet. 

- Jeg har forberedt dem mentalt på, at vi kan komme i en situation, hvor vi er nødt til at lukke ned og gøre klar til fjernundervisning, siger Allan Feldskou. 

- Vi er jo i god træning, vi har gjort det før, og vi har en række erfaringer, men jeg har forberedt dem på, at det kan blive scenariet inden for kort tid.

Forbereder computere til hjemmeundervisning

Odinskolen er en ny skole, der åbnede for første gang efter sommerferien. Skolen er en sammenlægning af H.C. Andersen Skolen og Abildgårdskolen. De fysiske rammer er den nu tidligere Abildgårdskolen. 

Efter sammenlægningen er eleverne fra H.C Andersen Skolen gået fra at bruge iPads til at bruge pc'er i undervisningen, og der arbejdes nu på højtryk for at få computerne klar, så man vil kunne holde onlineundervisning ved en eventuel nedlukning.

Selvom skolelederen har indstillet sig på en nedlukning, vil han helst være den foruden. 

- Der var en elev, der sagde til mig i dag: "Det er rigtig nederen, hvis vi skal lukkes ned igen." De var rigtig glade for at komme i skole igen, så derfor er vi allesammen ærgerlige over, hvis det ender med, at sognet lukker ned. 

Det gør kommunen ved smitten i Vollsmose

Oversigt

    Oversigt