Sportsklub ansøger kommune om “uoverskueligt beløb”

Odense Kommune har modtaget en ansøgning fra Fyens Motor Sport på knap en million kroner. Pengene skal dække en ny miljøvurdering af motocrossbanen.

Lyden af brummende motocroscykler har været larmende fraværende på Fyens Motor Sports anlæg ved Kærby Mose i Odense.

I december sidste år blev Fyens Motor Sport orienteret om, at Planklagenævnet ikke kunne godkende Odense Kommunes udarbejdede miljørapporter og lokalplan. En stor vandsalamander spændte ben for motorløb. Nu er det pålagt Fyens Motor Sport at få lavet nye miljøvurderinger.


Derfor har foreningen ansøgt Odense Kommune om et tilskud på 937.500 kroner. 

- Vi står over for nogle økonomiske udfordringer på vores baneanlæg, som gør, at vi skal have lavet en ny miljørapport, der skal lægge til grund for, at vi kan komme ud og køre igen, siger Louise Laustsen, der er talsperson for Fyens Motor Sport.

Stor udgift for en lille forening

Foreningen har ikke selv mulighed for at finansiere miljørapporten. Ifølge Louise Laustsen er der tale om et “uoverskueligt beløb”.

- Det er en meget stor udgift for en lille forening, forklarer Louise Laustsen, der gør opmærksom på, at foreningen med omkring 320 medlemmer stort set ikke har nogen indtægter.

quote Det er en meget stor udgift for en lille forening

Louise Laustsen

Fyens Motor Sport har til gengæld startet en indsamling, hvor det har været muligt at støtte klubben. 

Ifølge Louise Laustsen er det især motorsportsinteresserede, der har doneret penge til klubben. Der er i skrivende stund indsamlet cirka 168.000 kroner. 

Selv om foreningen selvfølgelig er glad for pengene, er det ikke nok til at dække beløbet på knap en million kroner.

Hvad gør I, hvis kommunen ikke vil betale?

- Selvfølgelig er det et scenarie, vi er nervøse for. Så må vi simpelthen ud til private investorer og se, om der er større virksomheder, der vil give bidrag, siger Louise Laustsen. 

Efterlader ingen klubber


Odense Kommunes By- og Kulturforvaltning lægger op til, at medlemmerne i By- og Kulturudvalget godkender ansøgningen på knap en million kroner.

Maria Brumvig (S) fortæller dog, at borgmesterpartiet endnu ikke har taget stilling til, om det vil stemme ja til ansøgningen fra Fyens Motor Sport.

- Jeg tænker, at det er mange penge. Jeg tænker, at vi er indstillet på at hjælpe klubben på den ene eller anden måde, men det kan være, det skal være på andre måder, fortæller Maria Brumvig.

Hun ønsker ikke at komme ind på, hvordan hun ellers forestiller sig, at Fyens Motor Sport kan hjælpes. 

- For Socialdemokratiet er det vigtigt, at vi ikke efterlader nogen klubber med så stor en udgift, de skal løse alene. De har jo af gode grunde ikke en million kroner liggende, siger Maria Brumvig.

Sagen kort