Tirsdag begynder ramadanen: Højtiden kan være en risiko

Smittetallene er fortsat høje i Vollsmose, og da den muslimske højtid ramadan begynder tirsdag, er Rami Ezzeddine, der er leder af Taskforce Vollsmose, opmærksom på situationen.

Opdatering
Clock11. apr 2021, kl. 10:45
En del af Rami Ezzeddines citat er fjernet efter aftale med task force-lederen og Ritzau.

På tirsdag begynder den muslimske fastemåned ramadan, hvor familier typisk samles efter solnedgang for at bryde fasten og bede. 

Det giver dog ikke anledning til yderligere bekymringer for coronasituationen i Vollsmose for nuværende. Dog er man bevidst om, at højtiden kan være en risiko for flere smittetilfælde.

- Jeg er opmærksom på, at ramadanen - på lige fod med påsken - er en risiko, siger Rami Ezzeddine, der er leder af Taskforce Vollsmose, til Ritzau.

Bekymret Ishøj-borgmester

Smittetallene i Vollsmose er fortsat mere end fire gange højere end i resten af Odense. Lørdagens incidenstal, der er et udtryk for antallet af smittede per 100.000, steg til 415,6, mens incidenstallene dagene før var faldende.

Omvendt skaber ramadanen bekymring hos Ishøjs borgmester, den tidligere socialdemokrat og nuværende medlem af Ishøjlisten, Ole Bjørstorp. For smittetallene i kommunen er ligesom i Vollsmose høje, og der bor mange, der fejrer ramadan.

- Jeg er bekymret, og derfor har vi også indkaldt ledelserne i de største etniske foreninger for at diskutere det her, siger Ole Bjørstorp.

Digitale almisser

Ligesom til jul og påske har Sundhedsstyrelsen op til ramadan og Eid udgivet en række anbefalinger anbefalinger.

Ud over de normale er det, at man skal huske at spritte hænder af, når man vil give almisse (zakat). Ellers kan man bruge mobilbetaling.

Og at der gælder særlige regler i moskéen, og at man altid følge moskéens anvisninger.