I det fynske folks tjeneste

Viktor Axelsen jubler over priser: Det er rigtig fedt

Selv om han var storfavorit til at blive årets sportsnavn, blev den fynske badmintonstjerne alligevel overrasket over prisen.

01:07

Viktor Axelsen blev lørdag kåret som årets sportsnavn på Fyn, og selv om den fynske badmintonstjerne efter et imponerende flot år var storfavorit, blev han alligevel overrasket over at vinde prisen.

- Jeg var bestemt ikke sikker, så det var dejligt. Det er altid fedt at få noget anerkendelse. Det er rigtig fedt, siger Viktor Axelsen, der var i gang med at skrive autografer, da TV 2/FYN fangede ham.

I Odense Idrætshal var der en lang kø for at komme til at få badmintonspillerens underskrift. Og selv om han er vant til at spille på store scener som ved OL, VM, EM, Thomas Cup og i diverse Super Series-turneringer, nyder han at please sine fans ved et arrangement som Sportslørdag.

- Jeg nyder det. Jeg nyder, det går fremad, og at der er så mange mennesker. Jeg klager bestemt ikke, siger Viktor Axelsen. 

Læs også Viktor Axelsen kåret som årets sportsnavn på Fyn

Takkede fynboerne

Da han fik prisen, valgte han også at takke de tusindvis af fynboer, der var mødt op for at fejre sporten på Fyn.

- Jeg vil gerne sige tak til alle jer, der er her i dag for at hylde sporten. Jeg lærer hver dag gennem sporten, at det kræver hårdt arbejde og disciplin for at blive bedre. Det kræver sammenhold og respekt, lød det.

- Selv om jeg spiller en individuel sport, kommer jeg ikke til tops alene. 

Snuppede også publikumsprisen

Og Viktor Axelsen er en populær herre blandt fynboerne. Lørdag eftermiddag snuppede han også publikumsprisen ved årets Sportslørdag. Han fik 29 procent af stemmerne. 

- Tak til alle jer, der har stemt på mig. Det er fedt at få én pris, men at få to priser er endnu federe, sagde Viktor Axelsen.

I august vandt den fynske badmintonspiller bronze ved De Olympiske Lege i Rio. Han blev dermed den første dansker, der vandt en OL-medalje, siden Poul Erik Høyer vandt guld i 1996. I bronzekampen besejrede han den kinesiske legende Lin Dan i tre sæt.

OL-medaljen var dog ikke det eneste højdepunkt for Viktor Axelsen. Sammen med landsholdet vandt han Thomas Cup. Det var første gang, at Danmark vandt VM for hold. Det skete med en 3-2-sejr over Indonesien i finalen. 

01:47 Luk video