I det fynske folks tjeneste

Dronning Margrethe-film vises frem på Naturama

Under Svend-prisen kan dronning Margrethe opleves på det store lærred, når HCA-filmatiseringen De vilde svaner vises på Naturama.

Dronning Margrethe lægger både ord, kreative evner og skuespil i filmatiseringen af HCA-eventyret De vilde svaner. Arkivbillede. Foto: Jonas Bertelsen

Inden Svend-prisen uddeles på Torvet i Svendborg onsdag den 29. august, har børn og unge mulighed for at se filmatiseringen af HCA-eventyret De vilde svaner på Naturama i Svendborg.

I filmen medvirker blandt andre dronning Margrethe.

Ghita Nørby, som også er filmprisens hædersgæst, har sammen med Peter Flinth siddet i instruktørstolen. Baronessen fra benzintanken-stjernen spiller dog også en birolle i filmen, som er baseret på et af H.C. Andersens kendte eventyr.

Læs også To film skiller sig ud - de nominerede til Svend-prisen offentliggjort

Filmplakaten fra De vilde svaner. Foto: Naturama

De vilde svaner handler om en konge, der bliver gift på ny. Kongen bliver så forblændet af sin nye dronning, at han sender sin datter Elisa væk hjemmefra, mens dronningen forvandler brødrene til svaner. Så er det op til Elisa at frelse sine brødre.

Skrevet om og af en dronning

Det er dronning Margrethe, som har skrevet manuskriptet til filmen, men det er ikke kun ordene, som hun har fået lov til at lege med. Også den visuelle del har hun sat sit præg på.

Dronningen er i forvejen kendt for sine decoupager, hvor hun klistrer udklip sammen, og det er netop udklip, som hun bidrager med. Kostumerne står hun også bag.

Visningen af filmen vil finde sted onsdag den 29. august klokken 12 på Naturama i Svendborg og kan ses af skoler og institutioner. Både Ghita Nørby og Peter Flinth vil være til stede.

Samme aften bliver Svend-prisen uddelt på Torvet i Svendborg.