Fik ubehagelig overraskelse: Tidligere patient har anmeldt svindellæger til politiet

En tidligere patient har nu politianmeldt lægeparret, der har svindlet sig til mere end en million kroner ved blandt andet at indberette falske ydelser til regionen.

En tidligere patient har nu politianmeldt lægeparret Jette Aaen og Ole Bjørn Rasmussen, der gennem deres praksis i Svendborg har svindlet Region Syddanmark for op mod 1,7 millioner kroner.

Svindlen er foregået ved, at lægeparret har indberettet ydelser til for høje takster og opkrævet betaling for behandlinger eller undersøgelser, som aldrig har fundet sted.

Det skete blandt andet for Henriette Hoberg, der nu har indgivet en anmeldelse til Fyns Politi. Hun er førtidspensionist og lider af PTSD, og 23. april stod hun frem i TV 2 Fyns nyhedsudsendelse og fortalte, hvordan det har påvirket hende at opdage flere konsultationer og operationer, som hun ikke kendte noget til, i sin journal. 

Siden er blandt andet hendes angst og tankemylder forværret. 

- Der havde jeg det fysisk dårligt bagefter. Jeg fik ondt i min mave og skulle sove rigtig meget, jeg bliver træt, og når det så bliver aften, kan jeg ikke sove, forklarer Henriette Hoberg. 

Derfor ringede hun onsdag formiddag til Fyns Politi i håbet om, at lægeparrets praksis bliver lukket. Men at anmelde sin egen læge til politiet var ikke en nem opgave. 

- Det føles ubehageligt. Jeg har lagt min tillid og fortrolighed dernede, og min PTSD har virkelig været trigget i en uge nu, siden jeg stod frem, siger hun. 

Under TV 2 Fyns besøg hos Henriette Hoberg opdagede hun i sin lægejournal endnu en operation, som ikke har fundet sted. Hun har skiftet læge og politianmeldt lægeparret.
Under TV 2 Fyns besøg hos Henriette Hoberg opdagede hun i sin lægejournal endnu en operation, som ikke har fundet sted. Hun har skiftet læge og politianmeldt lægeparret.
Foto: Thomas Larsen Bjerre

Fik indkaldelse efter lægeskift

Da Henriette Hoberg er fritaget for digital post, fik hun en veninde til at hjælpe sig med at tilgå sin lægejournal.

- Efter I havde dækket sagen, ringede jeg til hende og sagde: "For hulan da, der er mellem seks og otte operationer, jeg ikke kender til og en masse konsultationer, jeg ikke har været til, og samtaleterapi og alt muligt", siger hun.

Kort efter skiftede hun læge, og derfor kom det bag på hende, da hun mandag modtog en sms om indkaldelse fra Jette Aaen og Ole Bjørn Rasmussens lægehus. 

quote Der kom kvalmen og rysteturene og det hele, fordi min tillid er totalt brudt

Henriette Hoberg, førtidspensionist

- Den poppede op mandag med: "Husk din tid klokken det og det tirsdag" - altså i går, siger hun og fortsætter: 

- Der fik jeg det helt dårligt igen. Der kom kvalmen og rysteturene og det hele, fordi min tillid er totalt brudt. 

Henriette Hoberg har nu skiftet til en ny læge, som hun håber, hun kan stole på. Derudover planlægger hun at skrive en klage til regionen over håndteringen af sagen.

I mellemtiden håber hun, at flere patienter med samme oplevelse vil anmelde lægeparret. Da hun selv indgav en anmeldelse til Fyns Politi, blev hun opfordret til at råde andre til netop det.

- Jeg fik det gode råd, at jeg skulle sørge for, at så mange andre, der var ramt af det, også skulle anmelde det, for at efterforskningen kom i gang, siger Henriette Hoberg.