Formstærke GOG besejrer Skjern og avancerer til Final 4
Artiklen er mere end 30 dage gammel
kopieret!
Mathias Gidsel havde en finger med i spillet, da GOG onsdag aften spillede sig videre til Final 4.
GOG formåede onsdag aften at bygge videre på den gode sæsonstart. Det skete, da holdet hjemme vandt 31-28 mod Skjern Håndbold og dermed spillede sig videre til Final 4 i herrernes pokalturnering.
Det fynske hjemmehold, der også har fået en god start på den hjemlige liga med fem sejre ud af fem mulige, blev hjulpet godt på vej af en velspillende Mathias Gidsel.
Opgøret startede ganske vidst som en lige og livlig affære, men GOG fik hurtigt spillet sig til en lille overhånd i første halvleg.
Mette Frederiksen har klart opråb til langtidsledige indvandrerkvinder i Odense
139 odenseanere med ikke-vestlig baggrund har været på kontanthjælp i mindst 15 år, og Danmark kan ikke finanisere velfærdssamfundet, hvis de ikke kommer i arbejde, slår Mette Frederiksen fast.
Nye tal fra Odense Kommune viser, at 206 odenseanere har været på kontanthjælp i 15 år eller længere.
139 af de 206 odenseanske kontanthjælpsmodtagere har ikke-vestlig baggrund, og det er alt for mange, mener statsminister Mette Frederiksen (S).
- Først og fremmest er det jo rigtig problematisk, at vi har så mange – især kvinder – med ikke-vestlig baggrund, der ikke er en del af arbejdsmarkedet. Det skal de se at blive, siger Mette Frederiksen til TV 2 Fyn.
Finansiere velfærdssamfund
Ifølge statsministeren er der flere årsager til, at de mangeårige kontanthjælpsmodtagerne skal i arbejde.
- Ikke mindst for deres egen skyld, så de begynder at tjene nogle penge og sparer op til deres alderdom, og af hensyn til deres børn så de bliver bedre rollemodeller, siger Mette Frederiksen.
- Men det er også afgørende for resten af Danmark, at man er i arbejde, når man er i det her land. Ellers kan vi simpelthen ikke finansiere vores samfundsmodel og vores velfærdssamfund, fastslår statsministeren.
Hvad skal Odense gøre?
Ifølge tallene fra Odense Kommune kan man se, at den typiske profil på de kontanthjælpsmodtagere, der har været på kontanthjælp uafbrudt i over 15 år, er, at det er en kvinde mellem 40 og 59 år, som er fra Somalia, Libanon eller Irak. Hun bor i Vollsmose, og hun har børn under 18.
Statsministeren har et bud på, hvad Odense Kommune kan gøre for at løse problemet med de langtidsledige indvandrerkvinder.
- Et konkret forslag fra vores side er, at man indfører en 37-timers arbejdspligt, så hvis man ikke selv kan finde sig et arbejde, så skal man i fremtiden arbejde 37 timer om ugen for overhovedet at få en ydelse. Og det vil især være godt i forhold til den her gruppe kvinder i Odense, siger Mette Frederiksen.
Arbejdspligt er et signal
Hvis der i Danmark bliver indført 37-timers arbejdspligt, vil det ifølge regeringen få 250 personer i arbejde på landsplan.
I forbindelse med forslaget har regeringen tidligere erkendt, at tiltaget skal ses som et signal til de langtidsledige og ikke for at skabe et større arbejdsudbud.
- Det er korrekt, at den forventede arbejdsudbudseffekt vil være 250, men vi laver ikke dette tiltag for, at det skal skabe et større arbejdsudbud, sagde beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) i september til TV 2.
- Vi gør det, fordi vi mener det, og fordi det er rimeligt overfor de mange, der hver morgen står op og knokler i et ofte meget hårdt job på skiftende tider af døgnet til lave lønninger.
Regeringens forslag er i første omgang målrettet omkring 20.000 personer, som ikke er del af arbejdsmarkedet, og som fremover skal tvinges enten i et ordinært job eller et nyttejob.
Skjern formåede i store dele af de første 30 minutter at følge med det høje energiniveau. Men det var GOG, som kunne gå til pause med en tremålsføring.
Kampbilledet var mere lige i anden halvleg. Med knap ti minutter igen af kampen fik Skjern reduceret GOG's føring til et enkelt mål.
GOG holdt dog stand med flere vigtige scoringer i slutminutterne.
Bjerringbro spillede sig tirsdag aften videre til Final 4, da Skanderborg Aarhus Håndbold blev besejret med 33-28.
Antenneforening i Odense:
- Det ligner systematisk ødelæggelse
Dyrup-Sanderum Antenneforening oplever at konkurrenten TDC ofte laver skader på deres kabelnetværk, når der nedgraves fibernet i deres område.
Intet internet og intet TV.
Det er der ikke mange hustande i Danmark, der lever uden. Men for en antenneforening i Odense har det været næsten hverdag at miste forbindelsen til de to.
Dyrup-Sanderum Antenneforening leverer internet og tv til cirka 4.400 borgere i Odense. Og ifølge foreningen sker det næsten dagligt, at foreningens kabler, der ligger i jorden, bliver gravet over.
Det er TDC, der er ved at lægge fibernet ned i samme område, som foreingen har deres kabler. Et arbejde, der udføres af TDC's underleverandør VIKTECH.
De mange overgravninger har tvunget den lokale forening til at ansætte en ekstra tekniker for at følge med de mange reparationer.
Det er et stort problem. For kablerne skal samles meget præcist af teknikere, ellers virker de ikke optimalt. Og hvis det ikke meldes ind til foreningen, er det svært for dem at opdage det.
- Man kan jo ikke se skaden, før vores kunders net bliver tilpas langsomt, fortæller Henrik Lindholm.
Og det er til stor frustration for foreningen.
- Det ligner systematisk ødelæggelse, konstaterer Henrik Lindholm, der dog indrømmer at han ikke har noget bevis for det.
Ifølge Henrik Lindholm kunne hovedparten af overgravningerne dog være undgået. Han mener ikke, at man er god nok til at følge tegningerne over foreningens kabler, når der bliver gravet.
Brev til kommunen
Det har fået foreningens bestyrelse til at skride til handling. Derfor har Henrik Lindholm skrevet et langt brev til Odenses borgmester, Peter Rahbæk Juel (S), og stadsdirektør Stefan Birkebjerg Andersen.
I brevet beskriver foreningen de omfattende og gentagende skader på deres ejendom og på kommunens fællesarealer. Blandt andet er man utilfreds med den stand, som fortovene bliver efterladt i efter gravearbejdet.
- Målet er at få kommunen til midlertidigt at suspendere gravetilladelsen og indbyde til en fælles snak med TDC, forklarer Henrik Lindholm.
Han er blevet inviteret til et møde med kontorchef for vejmyndigheden Jacob Juhl Harberg senere denne uge om sagen.
Underdirektør i TDC Henrik Leu siger til TV 2 Fyn i et skriftligt svar, at TDC gør deres bedste for at undgå overgravninger i forbindelse med etableringen af ny fiber og afviser, at der ligger bevidste handlinger bag.
Firmaet påpeger, at overgravninger øger deres omkostninger til gravearbejdet, og at man derfor forsyner underleverandører med tegninger af graveområdets ledningsstruktur.
I forbindelse med projektet er der blevet hentet tegninger ind over allerede eksisterende kabler. Men desværre kan der forekomme overgravninger alligevel.
- I visse tilfælde, så er de tegninger dog desværre ikke retvisende, eksempelvis fordi kablerne er etableret for flere år siden, forklarer Henrik Leu.
Også Mors-Thy vil være at finde blandt de sidste fire hold i turneringen efter en 34-28-sejr over Fredericia Håndboldklub.
Final 4-stævnet finder sted 26.-27. marts næste år.