I det fynske folks tjeneste

Gang på gang: Mange tilfælde af stenkast fra fynske broer

Fredag offentliggjorde Fyns Politi fundet af en dåse snustobak, som de håber kan give et gennembrud i efterforskningen i sagen om et stenkast i september. Det er langt fra første gang, at der er kastet med sten fra fynske broer og motorvejsbroer.

Foto: Ole Holbech

Hændelsen er den seneste i rækken af episoder, hvor ting - især sten - er blevet kastet fra broer og overgange og ned på kørende biler på motorvejen. 

Tidligere har DR ud fra en intern rapport fra politiet kunnet fortælle, at der fra den 1. januar i år og frem til den 12. september i gennemsnit har været et stenkast på de danske motorveje hver fjerde dag.

Her er en oversigt over nogle af sagerne om ting, der er kastet ned fra broer på Fyn.

16. juni 2006:

Fire unge fynboer blev idømt fængselsstraf efter, de natten til den 16. juni 2006 havde kastet sten og store betonblokke mod biler på motorvejen syd for Odense.

27. april 2008:

En 17-årig dreng på passagersædet fik beskadiget milten, da bilen blev ramt af en sten, der blev kastet ned fra en gangbro ved afkørsel 50 i det vestgående spor på motorvej E20 ved Odense. Der har været lignende episoder på strækningen før:

- For et halvt år siden fængslede vi tre personer, som også smed sten ned fra en af broerne over motorvejen, sagde politiet dengang. 

18. januar 2009:

En sten smadrede forruden på en bil, som kørte på motorvejen i det sydøstlige Odense ved Fraugde-Kærby. Den kvindelige fører slap uskadt.

Den 31. januar 2016 blev en betonflise kastet ned over en familiebil fra motorvejsbroen Langesøvej på Fynske Motorvej. Moren fik en hovedskade, mens børnene og faren slap uden skrammer. Foto: Ole Holbech

Den 31. januar 2016:

Eftermiddag: En tysk bilist blev ramt af en sten, som blev kastet ned fra en motorvejsbro. Vedkommende slap uskadt.

Aften: En betonflise blev kastet ned over en familiebil på samme sted, hvor en tysker tidligere på dagen var blevet ramt. Moren fik en hovedskade, mens børnene og faren slap uden skrammer.

Begge hændelser fandt sted ved motorvejsbroen på Langesøvej på Fynske Motorvej mellem afkørsel Blommenslyst og afkørsel Vissenbjerg.

18. august 2016:

Natten til til 18. august kørte en fynsk bilist ind i en træstamme på Fynske Motorvej ved Langesøvej mellem Blommenslyst og Vissenbjerg. 

Bilisten er overbevist om, at træstammen blev kastet ud fra en bro. Det kan kan Fyns Politi dog endnu ikke bekræfte. Føreren slap uden skrammer.

20. august 2016:

Lørdag den 20. august fik en bilist på ringvejen ved Seden i det nordøstlige Odense kastet en næve-stor sten på sin bil.

Stenen blev kastet fra en gangbro, og bilisten så to drenge stå på gangbroen. De kastede to store sten, hvoraf den ene ramte bilen. Politiet leder efter to drenge i 12- til 15-års alderen.

Læs også Ved du noget? DNA-spor på snusdåse kan være vigtigt spor i stenkastsag

21. august 2016:

Søndag den 21. august 2016 blev der kastet i alt fire sten fra en bro over Fynske Motorvej ved Langesøvej mellem Blommenslyst og Vissenbjerg. Ved en af episoderne omkom en 33-årig tysk mor. Hendes 36-årige mand er stadig indlagt, mens den femårige søn er uskadt.  

9. september 2017:

Ved 03-tiden natten til lørdag blev en 40 kilo tung natursten kastet ned fra broen ved Spedsbjerg over Fynske Motorvej. Stenen var tæt ved at ramme biler, der kørte på motorvejen i retning mod Sjælland.