Sønderborg vakler: Kan vindmøllepark i Lillebælt blive lagt ned?

I Sønderborg er der opstået en smule skepsis om en planlagt havvindmøllepark ud for Assens til glæde for både byråd og protestgruppe.

Der har længe været planer om en vindmøllepark i Lillebælt ud for Assens. Havmølleplanerne er udviklet i Sønderborg Kommune som en del er dens vision om at være CO2-neutral i 2029.

Men nu har spids- og borgmesterkandidat hos Venstre i Sønderborg Kommune, Ellen Trane Nørby, sat tvivl i gang.

Til JydskeVestkysten fortæller hun:

 - Nu har det projekt med kystnære vindmøller ti år på bagen, uden der er sket noget. Samtidig er det indhentet af virkeligheden med billigere vindmøller længere ude på havet. Måske er tiden løbet fra det, og vi må tænke nyt. 

Hun supplerer med, at projektet er godkendt under gamle regler, som ikke vil kunne opstå i dag.

- I stedet vil jeg appellere til nytænkning og mere borgerinddragelse i stedet for projekter, der skaber krig med folk i Assens, siger hun til avisen.

Om Lillebælt Syd Vindmøllepark

Flugter med byrådets holdning

Selvom Ellen Trane Nørbys udtalelser ikke giver nogen form for afklaring, men blot baserer sig på en undren, giver det et spinkelt håb hos borgmester i Assens Kommune Søren Steen Andersen (V).

- Jeg synes, det lyder som en interessant bevægelse, men jeg savner at høre mere til vilkårerne. Men det flugter med holdningen som et flertal i byrådet har, siger han til TV 2 Fyn og tilføjer:

- Jeg mener også, at projektet er for gammelt.

Hos protestgruppen Red Lillebælt, der har 320 medlemmer, er gruppens formand, Asthon Funck, er der også glæde over udmeldingen fra borgmesterkandidaten i Sønderborg.

- Vi hilser hendes udtalelser velkommen og håber, det kan give nye synspunkter i Sønderborg. 

Ifølge formanden er Red Lillebælt ikke imod den grønne omstilling, som både Sønderborg og Assens stiler efter. Han mener dog, at det kan opnås ved at købe anparter i havmølleprojekter i Nordsøen eller andre steder længere ude på havet.