Tine har fået nok af ældreplejen i Assens: - Sengen var fyldt med afføring

Mangelfuld rengøring og dårlig medicinhåndtering. Det er bare nogle af de ting, som Tine Jensen er blevet mødt af, når hun har været på besøg hos sin 92-årige farmor. Det er dog ikke et enestående tilfælde, ifølge byrådskandidat fra Assens.

Sengetøj smurt ind i afføring og opvask, der hober sig op. Det er, ifølge Tine Jensen, den virkelighed, der udspiller sig lige nu i Assens for hendes 92-årige farmor. 

- Det er jo ikke i orden, siger hun. 

- Det kan ikke være rigtigt, at man som gamle mennesker, der har tjent samfundet et helt liv, ikke kan få den pleje, de skal have. 

De seneste uger har plejen af hendes farmor været så mangelfuld, at hun har følt sig nødsaget til at besøge farmoderen stort set hver dag. Bare for at sikre, at alt er, som det skal være. Men det er langt fra tilfældet. 

- Det er ligesom for at følge op på det, når der ikke sker den forbedring, som jeg tænker er påkrævet, siger Tine Jensen. 

quote Det er desværre ikke en enlig sag

Poul Hansen, byrådskandidat, Assens


De seneste tre uger har hun klaget over den mangelfulde pleje hele tre gange. 

- Jeg regner med, at der bliver fulgt op på det, og det bliver bedre. Men så kommer jeg i lørdags til en seng, der bare er fyldt med afføring. Og så får jeg bare nok, fortæller Tine Jensen til TV 2 Fyn. 

I frustration over plejen valgte Tine Jensen at oprette et opslag inde på Facebookgruppen; Assens kommune svigt af de ældre og handicappede. 

En facebookgruppe, der på nuværende tidspunkt har hele 1500 medlemmer. Her beretter flere om lignende tilfælde. 

Langt fra enestående

Historien om haltende ældrepleje er ikke ny i Assens. Kommunen har tidligere været udsat for skarp kritik for den pleje, som der bliver udført for kommunens ældre.

- Jeg har været rystet over det i lang tid, lyder Poul Hansen, som er byrådskandidat for Socialdemokratiet. 

De seneste tre år har seks ud af ti plejeenheder i Assens kommune fået henstillinger. 

Poul Hansen er med til at drive facebooksiden. Han mener, at Tines sag langt fra er enestående.

- Det er desværre ikke en enlig sag. Og vi har flere inde på facebookgruppen, der har berettet om tilsvarende situationer. Hjerteskærende situationer, både set fra de pårørende og set fra de ældres side, siger han.

Byrådskandidaten mener, at der er tale om en grundlæggende systematisk fejl i Assens kommune, der bør efterses og herfra lægges en plan. 

- Det er dybt beklageligt

Signe Lunn Walls, leder af Ældre og Sundhed, Assens kommune, mener dog ikke, at der er tale om en systematisk fejl. Men derimod mangel på arbejdskraft hen over sommeren. 

- På nuværende tidspunkt handler det om den situation, vi står i her hen over sommeren. Det har været svært at skaffe de nødvendige afløsere, siger hun

TV 2 Fyn har tidligere kunne berette om lignende udfordring i Odense Kommune: 

Alligevel lyder det fra Signe Lunn Walls, at plejen af Tine Jensens farmor langt fra er god nok. 

- Det er dybt beklageligt, at vi har skulle tage dialogen flere gange, før vi kunne få rettet op på det. Det er ikke godt nok. Der er ingen, der ønsker, at det skal gå sådan her, lyder det fra lederen. 

TV 2 Fyn har i dag forsøgt at få en kommentar fra borgmester i Assens kommune, Søren Steen Andersen. Men han har ikke ønsket at stille op til interview. 

Se hele indslaget her. Fotograf: Jonathan Malat Redigering: Jonathan Malat