Vil slå sin egen rekord: Kro serverer 1.200 schnitzler på én aften

Under corona serverede Aarup Kro 900 jægerschnitzler på én aften. Fredag vil de slå deres rekord.

Klokken fire fredag morgen blev lyset tændt i køkkenet på Aarup Kro.

Her mødte den første medarbejder ind for at gøre klar til de 1.200 jægerschnitzler, som kroen skal servere om aftenen.

- Der har været rigtig, rigtig stor opbakning, og jeg tror endda, at vi har sagt nej til 300-400 kuverter ud over de 1.200, vi allerede har solgt, siger kromand Casper Andersen.

De mange portioner er dog ikke hverdagskost for restauranten i Aarup, men derimod en del af et rekordforsøg. Den nuværende rekord er på 900 serverede schnitzler på en aften – men snart er den endnu højere.

Stor coronasucces

Da corona lukkede landet og restauranterne ned for to år siden, fik Casper Andersen et råd af sin bankmand om at sadle om og satse på takeaway.

quote Vi har jo kunnet det før, så jeg tænker også, at vi kan igen

Casper Andersen, kromand

Det blev en kæmpe succes. Aarupgenserne strømmede til kroen, og på 14 dage solgte Casper Andersen 2.500 kuverter, hvor han førhen plejede at sælge 200.

Takeawayeventyret toppede, da kroen en fredag under coronanedlukningen solgte hele 900 portioner af deres jægerschnitzel.

Men nu skal rekorden altså slås. Derfor lagde Casper Andersen et opslag på Facebook for at høre, om der var opbakning til rekordforsøget, og det var der. På ti dage var der udsolgt.

- Det er mange kuverter, der er solgt på ti dage. Men jeg har også haft en person til at styre min mailkonto, for der er tikket mails ind hele tiden, fortæller kromanden.

Til en jægerschnitzel hører pommes frites. Disse skal først en tur i frituregryden, inden de er klar til at sætte ny rekord.
Til en jægerschnitzel hører pommes frites. Disse skal først en tur i frituregryden, inden de er klar til at sætte ny rekord.
Foto: Ole Holbech

Fredag eftermiddag er der gang i alle otte blus, der er ekstra varmekapacitet på ovnene og et varmeskab, der kan holde maden varm.

- Man skal aldrig sige aldrig

For at kunne håndtere serveringen af 1.200 jægerschnitzler, har Aarup Kro sat det hele i system. Der er to udleveringssteder, hvor man kan hente sin aftensmad, og så har man skullet vælge et afhentningstidspunkt.

På kroen regner de med at kunne udlevere 100 schnitzler hvert kvarter, men ifølge Casper Andersen kan man godt regne med, at der er lidt ventetid, når man skal hente sin mad. Han er dog ikke i tvivl om, at de nok skal slå rekorden.

- Vi har jo kunnet det før, så jeg tænker også, at vi kan igen. De 300 ekstra kuverter tænker jeg nok skal gå, siger kromanden.

Der er ingen tvivl om, at det koger i køkkenet på Aarup Kro fredag aften. Der er solgt nok kuverter til at slå rekorden, og kromanden er sikker på, at alle nok skal få deres mad. Om det bliver til et nyt rekordforsøg i fremtiden må tiden dog vise.

- Da vi stod og bankede bøffer i går, tænkte jeg, at vi skal ikke højere op end 1.200, for det er køkkenet for småt til, men man skal aldrig sige aldrig. Jeg kan finde på hvad som helst, siger Casper Andersen. 

Oversigt

    Oversigt