Restaurant solgte genbrugskebab: - Det er tydeligt, at kebabspyddet allerede har været anvendt

En restaurant i Odense har fået en indskærpelse efter, at den forsøgte at genbruge et kebabspyd, som den havde frosset ned.

Man kan ikke varme det yderste lag af maden, servere det, og gemme resten i fryseren.

Det måtte L&M Shawarma i Odense sande efter at have haft besøg af Fødevarestyrelsen.

Kontrolbesøget fandt sted i slutningen af februar tidligere i år. Her var restauranten i gang med at åbne for servering, da Fødevarestyrelsen kom på besøg.

I kontrolrapporten står der, at ”virksomheden har ophængt kebabrulle på spyd. Det er tydeligt at kebabspyddet allerede har været anvendt tidligere.”

L&M Shawarma forklarer angiveligt til Fødevarestyrelsen, at kebabspyddet havde været brugt i ugen forinden. Her er kødet på ydersiden af rullen blevet tilberedt, hvorefter den resterende rulle er blevet lagt i fryseren, så den kunne gemmes til senere brug.

Var ikke klar over regelbrud

Men det må man altså ikke. 

Det er nemlig et krav, at hele fødevaren skal opvarmes til mindst 75 grader både inden nedfrysning og efter genopvarmningen, og det har ikke været tilfældet med kebabrullen hos den odenseanske restaurant.

TV 2 Fyn har forgæves forsøgt at få en kommentar fra L&M Shawarma, men i kontrolrapporten forklarer de sig således:

- Vi var ikke klar over, at vi ikke kunne gemme kebabrullen. Vi smider rullen ud nu og gør noget andet. Det er første gang, vi har gemt en hel rulle. Normalt bruger vi rullerne helt op.

Fødevarestyrelsens kontrolbesøg har medført, at restauranten har fået en indskærpelse med to opfølgende kontrolbesøg, hvor restauranten selv skal betale gebyrerne.

Oversigt

    Oversigt