På trods af nye regler: Drive-in bio bliver klar til hungrende faaborgensere

Selvom politiet lørdag præsenterede nye regler for drive-in arrangementer, er formand sikker på, man på cirkuspladsen i Faaborg bliver klar til drive-in biograf.

Corona-krisen får kulturlivet til at tænke nyt. Musikere streamer koncerter fra deres stuer, og drive-in arrangementer finder sted i flere steder i Danmark.

Men nu skal drive-in arrangementer godkendes af politiet. Rigspolitiet præsenterede lørdag retningslinjer så smittefare kan undgås, og politiet kan sikre ro og orden.

Fredag lancerede Helios Film og Kulturhus et arrangement med drive-in biograf på cirkuspladsen i Faaborg i fællesskab med den lokale radio, Det Rigtige Faaborg. Begge parter var overbevist om, at alt var på plads. De nye regler fra politiet kom som en overraskelse.

- Men det skal vi nok få på plads, fortæller formand for Helios Film- og Kulturhus Lars Kenmark.

Foranstaltninger

Ifølge formanden, er der styr på at begrænse smittespredning.

- Det kommer til at foregå sådan, man kun må være i sin egen bil. Det er den måde, vi sikrer os, at folk ikke kan blive smittet, siger han.

Desuden begrænses visningerne til 150 biler.

På nuværende tidspunkt er arrangørerne i dialog med myndighederne, om der er krav til nød-toilet. Formanden ser helst, at de undgår nødtoiletter, så drive-in biografgængerne bliver inde i bilerne.

- Men det er klart under en biografforestilling, skal man bare nogen gange på toilettet, siger Lars Kensmark.

Drive-in biograf og bankospil

Når cirkuspladsen i Faaborg den første til tredje maj omdannes drive-in biograf, er det første gang i byens historie.

Lars Kensmark forklarer, at den dalende kulturaktivitet i byen har gjort faaborgenserne frustrerede.

- Så tænkte vi, nu må vores biograf, Helios Film- og Kulturhus, træde i karakter, og komme ud i samarbejde med vores lokale radio og lave noget underholdning, der kunne tilllades af myndighederne, siger han til TV 2/Fyn.

Udover drive-in biograf, vil der også være bankospil, der arrangeres af den lokale håndbold klub. Det er første gang Faaborgs kultur- og sportliv arbejder sammen.

- Så vi føler faktisk, at vi midt i den her krise får noget positivt ud af det, siger Lars Kensmark.

Ifølge formanden er det enormt vigtigt at lave denne slags arrangementer.

- Kultur er det, der knytter os sammen som mennesker. Hvis vi først begynder at sløjfe al kulturen, så har det her virus jo vundet, siger Lars Kensmark.

Drive in-arrangementerne hitter mere end nogensinde før. Men det stigende antal af drive in-arrangementer fik i går justitsministeren til at ændre i reglerne, så politiet ikke kun skal give tilladelse til den slags arrangementer, de skal også godkende dem.