I det fynske folks tjeneste

På trods af nye regler: Drive-in bio bliver klar til hungrende faaborgensere

Selvom politiet lørdag præsenterede nye regler for drive-in arrangementer, er formand sikker på, man på cirkuspladsen i Faaborg bliver klar til drive-in biograf.

00:53

Det er film- og kulturhuset Helios, der i samarbejde med en række lokale aktører står bag arrangementet. Video: Ole Holbech

Corona-krisen får kulturlivet til at tænke nyt. Musikere streamer koncerter fra deres stuer, og drive-in arrangementer finder sted i flere steder i Danmark.

Men nu skal drive-in arrangementer godkendes af politiet. Rigspolitiet præsenterede lørdag retningslinjer så smittefare kan undgås, og politiet kan sikre ro og orden.

Læs også Peter bød op til sikker swing fra taget af sin swingerklub

Fredag lancerede Helios Film og Kulturhus et arrangement med drive-in biograf på cirkuspladsen i Faaborg i fællesskab med den lokale radio, Det Rigtige Faaborg. Begge parter var overbevist om, at alt var på plads. De nye regler fra politiet kom som en overraskelse.

- Men det skal vi nok få på plads, fortæller formand for Helios Film- og Kulturhus Lars Kenmark.

Foranstaltninger

Ifølge formanden, er der styr på at begrænse smittespredning.

- Det kommer til at foregå sådan, man kun må være i sin egen bil. Det er den måde, vi sikrer os, at folk ikke kan blive smittet, siger han.

Læs også Presset fynsk bryghusejer leverer personligt øl lige til døren

Desuden begrænses visningerne til 150 biler.

På nuværende tidspunkt er arrangørerne i dialog med myndighederne, om der er krav til nød-toilet. Formanden ser helst, at de undgår nødtoiletter, så drive-in biografgængerne bliver inde i bilerne.

- Men det er klart under en biografforestilling, skal man bare nogen gange på toilettet, siger Lars Kensmark.

Drive-in biograf og bankospil

Når cirkuspladsen i Faaborg den første til tredje maj omdannes drive-in biograf, er det første gang i byens historie.

Lars Kensmark forklarer, at den dalende kulturaktivitet i byen har gjort faaborgenserne frustrerede.

- Så tænkte vi, nu må vores biograf, Helios Film- og Kulturhus, træde i karakter, og komme ud i samarbejde med vores lokale radio og lave noget underholdning, der kunne tilllades af myndighederne, siger han til TV 2/Fyn.

Læs også Manglende lønkompensation: - Det gør mine to børn og min hustru usikre

Udover drive-in biograf, vil der også være bankospil, der arrangeres af den lokale håndbold klub. Det er første gang Faaborgs kultur- og sportliv arbejder sammen.

- Så vi føler faktisk, at vi midt i den her krise får noget positivt ud af det, siger Lars Kensmark.

Ifølge formanden er det enormt vigtigt at lave denne slags arrangementer.

- Kultur er det, der knytter os sammen som mennesker. Hvis vi først begynder at sløjfe al kulturen, så har det her virus jo vundet, siger Lars Kensmark.

05:56

Drive in-arrangementerne hitter mere end nogensinde før. Men det stigende antal af drive in-arrangementer fik i går justitsministeren til at ændre i reglerne, så politiet ikke kun skal give tilladelse til den slags arrangementer, de skal også godkende dem.

Luk video