I det fynske folks tjeneste

31-årig teatermand erkender sex med børn

Seksuelle overgreb på drenge i Nyborgs amatørteatermiljø gik blandt andet ud over et 11-årigt barn, erkender tiltalte.

Den 31-årige mand, der betegnes som hovedmanden i en række sexovergreb, som han selv og hans 21-årige mandlige kæreste har begået mod en række drenge i Nyborg, erkendte i dag i retten, at et af børnene var under 12 år på gerningstidspunktet. Dette er en særligt skærpende omstændighed, da sex med et barn under den alder automatisk sidestilles med en overfaldsvoldtægt og dermed udløser en straf på to år og seks måneder ubetinget fængsel. De to tiltalte er kendt fra Nyborgs amatørteatermiljø.

Læs også Efter overgreb: Skuespillere skal vise børneattest

Hovedmanden erkender at have været sammen med drengen under 12 år, men siger, at han ikke kendte drengens alder på det pågældende tidspunkt.

Den 31-årige siger, at alle de krænkede i sagen frivilligt var sammen med ham - og  i nogle af tilfældene også den 21-årige medtiltalte. De erkender begge, at de har haft sex med børnene, men siger, at det var frivilligt, og at drengene hele vejen igennem selv opsøgte dem.  De vidste begge godt, at drengene var meget unge. Den 31-årige fortalte i retten, at han er interesseret i ganske unge drenge, som helst ikke skulle have kropsbehåring.

Anklageskriftet rummer en lang række forhold begået af den 31-årige og af de to tiltalte i forening. Blandt andet er en niårig dreng ifølge anklageskriftet blevet lokket til gensidig onani og oralsex med en såkaldt SPK-leg. Andre gange er der tale om fuldbyrdede anale samlejer.

Læs også Efter misbrugsskandale: Teater overvejer at tjekke alle voksne

Flere gange står der at forsøg på analt samleje er blevet opgivet til fordel for onani og oralsex, da det har gjort for ondt på drengene. I alt otte drenge fremgår af anklageskriftet. Flere af dem var bare ni år, da overgrebene fandt sted.

Nogle gange er overgrebene sket under køreture. Andre gange på stranden i Nyborg, i en cykelkælder og i private hjem. Enkelte forhold går helt tilbage til 2009. Der er ligeledes fundet børneporno hos de tiltalte.

Der er nedlagt navneforbud, men ikke referatforbud i sagen. Mændenes bistandsadvokat begærede dørlukning af hensyn til drengene, men dommeren valgte holde retsmødet for åbne døre. 

Retssagen fortsætter i næste uge. Dommen ventes i begyndelsen af oktober.