Anders And på ikonisk skattejagt på Fyn: Thomas sikrede sig et eksemplar

34-årige Thomas Berg Petersen har været fan af Anders And, siden han var barn. Torsdag hentede han en særudgave af Anders And-bladet, som foregår på Fyn.

Thomas Berg Petersen har set frem til torsdag den 14. oktober af en speciel årsag.

For da udkom nemlig en særudgave af "Anders And og Co." - eller Anders And-bladet, som det har heddet blandt danskere i årtier.

- Det er et specielt Anders And-blad, hvor historien foregår på Fyn. Jeg synes, at det er spændende, at det er Disney sammen med Fyn og Odense, siger 34-årige Thomas Berg Petersen.

Thomas var hurtigt til at bestille bladet, da Føtex på Vesterbro i Odense for tre uger siden lagde et opslag ud på Facebook, hvor det var muligt at forudbestille bladet.

Torsdag hentede Thomas Berg Petersen sit blad og på forhånd var det eneste, han vidste om historien, at der var noget om H.C. Andersen.

- Jeg ved, at det er noget med H.C. Andersen og hans hus, men jeg er spændt på, hvad der ellers også er med, sagde Thomas på vej ind for at hente sit Anders And-blad.

Til ære for TV 2 Fyn åbnede han straks sit blad.

- Jeg synes, det ser rigtig spændende ud. Der er både H.C. Andersens Hus og Egeskov Slot.

- Det er gode illustrationer. Jeg synes, det ligner meget godt Odense by, konstaterer Thomas Berg Petersen.

Anders And er ikonisk

Det var således en glad Thomas Berg Petersen, som ikke kun er glad for Anders And, men også for sin by Odense.

- Jeg synes, det er fedt. Anders And-bladet er jo ikonisk, og har eksisteret i 70 år efterhånden, så bare det, at de kommer til Danmark og Odense, synes jeg er fedt.

Fakta


Thomas Berg Petersen har været Disney-fan, siden han var en lille dreng, og har siddet trofast foran tv-skærmen og set Disney-show.

- Jeg kunne faktisk bedst lide de små film med Anders And og Mickey Mouse, fortæller han og erkender, at dagens særudgave med titlen ”Danmarks Skjulte Skatte” faktisk er det første Anders And-blad, han har købt.

- Jeg er stor Odense-fan, hvis man kan være det, og da jeg så, der kom et Anders And-blad, der handler om Odense og Fyn, tænkte jeg; at det første Anders And-blad, jeg skal købe, skal være det her, siger Thomas Berg Petersen med det nyudpakkede blad i næverne.

Oplaget øget kraftigt

Det er fjerde gang, der laves en historie om familien fra Andeby under titlen ”Danmarks Skjulte Skatte”, og Svend Skytte, chefredaktør på Anders And & Co., fortæller til TV 2 Fyn, at de foregående tre udgivelser har været yderst populære.

- Vi har lavet dobbelt så stort oplag som normalt. De første par gange, hvor vi lavede lokale historier, der foregik i Jylland, kom salgstallene bag på os. Der blev udsolgt, og vi måtte trykke ekstraoplag. Denne gang har vi sikret os, siger Svend Skytte.