Bo Henriksen rygtes til OB: - Usandsynligt, siger ekspert

OB har ikke planer om at skifte træneren ud, så det er usandsynligt, at populære Bo Henriksen, der er fyret i FC Midtjylland, bliver træner i den fynske superligaklub, vurderer Martin Davidsen.

Den tidligere OB-spiller Bo Henriksen er blevet fyret som træner i superligaklubben FC Midtjylland, og på de sociale medier rygtes fynboen til OB.

Det kommer dog ikke til at ske, vurderer OB-ekspert Martin Davidsen, der har podcasten Stemmer fra Ådalen.

- Lige nu er det ret usandsynligt. OB har kontrakt med sin cheftræner (Andreas Alm, red.) til sommeren 2024, og der har ikke været nogen tegn på, at klubben vil skifte ham ud, siger Martin Davidsen.

OB har igen i år ikke fået den bedste start i Superligaen, hvor den fynske klub ligger næstsidst - én plads dårligere end FC Midtjylland.

Kan OB finde på at skifte træner nu?

- Der er spillet to kampe, og vi skal ikke mange måneder tilbage, før OB spillede sin største kamp i 15 år (pokalfinalen mod netop FC Midtjylland den 26. maj, red.). Der er altid pres på i en stor klub som OB og på Andreas Alm, siger Martin Davidsen, der dog tvivler på et trænerskifte foreløbigt.

- Nu har OB skiftet træner seks-syv gange i de senere år, og de bliver ved med at blive nummer otte i Superligaen, så jeg sætter spørgsmålstegn ved, om det er træneren, der skal skiftes ud. De burde investere noget mere i spillertruppen.

Derfor rygtes Bo Henriksen til OB

Han forstår dog udmærket, hvorfor fodboldfans på sociale medier spår Bo Henriksen i OB.

- Spekulationerne opstår, fordi han er fynbo og har en OB-historik, men det er mange år siden, at han har været tilknyttet OB. OB har en spillestil og en måde at spille fodbold på, som ikke passer som fod i hose, og så ville OB igen skulle skifte retning, forklarer Martin Davidsen.

Da Kent Nielsen stoppede som træner i OB i 2018, lavede TV 2 Fyn en afstemning, hvor Bo Henriksen blev stemt ind som den træner, fynboerne helst ville have som ny træner i klubben. Michael Laudrup blev nummer to i afstemningen.

Begejstring og energi

Der er derfor ingen tvivl om, at Bo Henriksen, der har spillet 33 kampe i OB-trøjen, fortsat er populær blandt OB-fans.

- Han taler fansenes sprog. Han er meget entusiastisk og følelsesladet. Det er fansene også. Han kommer med begejstring og energi. Han var klart den største stjerne i AC Horsens (hvor han var træner fra 2014 til 2020, red.), så han er populær og en dygtig fodboldtræner, siger Martin Davidsen.

OB spiller næste superligakamp fredag - og det er mod netop FC Midtjylland, som altså kommer til Odense Stadion uden Bo Henriksen. Kampen begynder klokken 19.

OB har kun fået ét point i denne sæson, og det kom i kampen mod Randers, hvor fynboerne ellers førte 2-0.