Boligsalget falder markant på Fyn

Der er stadig godt gang i boligsalget på Fyn, men i tredje kvartal er der solgt en femtedel færre boliger end i de to foregående kvartaler.

Der har været ekstraordinært godt gang i boligsalget på Fyn og i resten af Danmark, siden coronapandemien brød ud tidligt i 2020, men nye tal tyder på, at markedet er på vej mod mere normale tider. 

Tal fra boligsiden.dk viser, at boligsalget er faldet mere end en femtedel på Fyn fra andet til tredje kvartal i år. Set på tværs af boligtyper er der solgt i alt 2.010 boliger i de ti fynske kommuner fra juli til september. I kvartalet før blev der solgt 2.543 boliger. 

Det er et fald på knap 21 procent. 


Tallene fra Fyn adskiller sig ikke markant fra situationen set på landsplan. Her er boligsalget faldet med lidt under 23 procent fra andet til tredje kvartal. 

- Boligsalget havde fuld fart på i både første og andet kvartal i år, hvor der i begge perioder blev solgt over 30.000 boliger (på landsplan red.). Men i løbet af sommeren faldt der mere ro på, og selvom vi ser en let stigende handelsaktivitet i september, befinder vi os nu på et mere naturligt niveau, som minder om det, vi tidligere har set i årene inden corona, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos boligsiden.dk i en pressemeddelelse.

Stort fald i solgte sommerhuse

Særligt antallet af solgte sommerhuse har taget sig et dyk fra juli måned og frem. Hvor der i andet kvartal blev solgt 241 sommerhuse set over hele Fyn, blev der i tredje kvartal solgt 137 sommerhuse. 


Opbremsningen på sommerhusområdet overrasker ikke Mira Lie Nielsen, der er boligøkonom hos Nykredit.

- Det akutte behov for en sommerbolig herhjemme, der opstod under pandemien, er ved at være forvundet igen, siger hun til Ritzau.

- Vi må heller ikke glemme, at priserne på sommerhusene er steget rigtig meget under pandemien. Derfor tror jeg også, at køberne sidder og afventer markedet i øjeblikket. Det medvirker også til et afdæmpet marked.

Det mest travle kvartal for de fynske ejendomsmæglere under pandemien var første kvartal i år, hvor der blev solgt 2.572 boliger.