Må swingerklub beholde coronapasset? Det handler om sikkerhed, mener Claus

I swingerklubber er kropskontakten tæt, og derfor ser Claus Pieszak gerne, at man her beholder kravet om coronapasset. TV 2 Fyn har undersøgt for ham, om det også er tilladt.

Om under to uger er det slut med det både elskede og hadede coronapas. Men ikke alle er klar til at sige helt farvel. 

Claus Pieszak, der er vært i en swingerklub, så gerne, at man her fortsatte med at fremvise dokumentation for immunitet, test eller vaccine. 

quote Man går ikke ud og leger med en fremmed uden kondom, ligesom man heller ikke omfavner en fremmed

Claus Pieszak, swingerklubvært

Men hvordan er reglerne for private klubber egentlig?

Spørgsmålet har ført ham vidt omkring på nettet, og swingerklubværten, der er bosiddende nær Kalundborg, endte til sidst på tv2fyn.dk.

En læser får svar

Ingen leg uden sikkerhed

For Claus Pieszak handler det om sikkerhed for klubbens mange gæster. På en weekendaften kan den have 50-70 medlemmer på besøg, fortæller han.

- Sikkerheden er alfa og omega. Man går ikke ud og leger med en fremmed uden kondom, ligesom man heller ikke omfavner en fremmed, siger værten, der blandt andet sørger for drikkevarer, håndklæder og opsyn af klubbens gæster.


Claus Pieszak kan godt se idéen i at udfase passet andre steder, men mener alligevel, at der er særlige omstændigheder i en swingerklub.

- Der skal kun én coronasmittet til, så har vi balladen. Det ville være ærgerligt på flere måder. Vi har været lukket i flere måneder, og nu vil vi gerne holde åbent. Det handler også om det økonomiske, siger han.

Grønt lys fra Sundhedsministeriet

Derfor så han gerne, at swingerklubben kunne beholde kravet om et coronapas.

- Der vil være nogle, der så ikke gider komme mere, men det er så bare ærgerligt, siger Claus Pieszak, der ikke selv har lyst til at komme som gæst, hvis coronapasset bliver droppet.

Det tyder dog på, at Claus Pieszak har opbakning fra Sundhedsministeriet. Efter TV 2 Fyn sendte hans spørgsmål videre, er ministeriet kommet med en liste med spørgsmål og svar på området.

- Ja, som udgangspunkt må du som forening/erhversdrivende gerne stille strengere krav til dine medlemmer med videre, end hvad der følger af lovgivningen, lyder det i svaret.

Der bliver dog også gjort opmærksom på, at der kan være undtagelser. Det kan for eksempel være, hvis gæsterne er undtaget af sundhedsmæssige årsager. 

Derudover er det ikke strafbart ikke at overholde kravet, da det ikke længere er lovpligtigt. Men hvis Claus Pieszak har opbakning fra swingerklubbens andre værter, er der således ikke nogen lovgivning, der står i vejen for fortsat at have et krav om et gyldigt coronapas.