Myndigheder tilbageholder fynske corona-tal

Fynboerne kan ikke få oplyst nyeste tal om coronasituationen på Fyn og i Region Syddanmark.

Hvor mange fynboer er smittede? Hvor mange fynboer er blevet undersøgt? Er der fynboer i behandling for coronavirus?

Tre simple spørgsmål, som TV 2/Fyn har bedt både de centrale sundhedsmyndigheder i København og Region Syddanmark om at besvare.

Opdatering
Clock10. mar 2020, kl. 17:06
Artiklen er opdateret med en kommentar fra koncerndirektøren i Region Syddanmark, Kurt Espersen.

Det er dog ikke svar, vi må få. I en mail til TV 2/Fyn skriver koncerndirektør Kurt Espersen følgende: 

- I Region Syddanmark følger vi de retningslinjer, som Sundhedsstyrelsen og Styrelsen for Patientsikkerhed har givet os i bekæmpelsen af coronavirus. Styrelsen for Patientsikkerhed anbefaler os ikke at udlevere de regionale tal for antal smittede og antal i karantæne i Region Syddanmark. Den anbefaling følger vi selvfølgelig. Tallene udvikler sig hele tiden, og derfor giver det rigtig god mening, at tallene samles et sted.

I Styrelsen for Patientsikkerhed, som er en styrelse under Sundhedsministeriet, vil man ikke ud med tallene. Tværtimod anbefaler styrelsen, at de regionale og lokale myndigheder kun oplyser de nationale tal.

Eksempelvis er antallet af smittede danskere tirsdag eftermiddag 156 personer. 770 danskere sidder i karantæne.

Styrelsens presseafdeling oplyser dog til TV 2/Fyn, at det i sidste ende er op til de enkelte myndigheder at vurdere, om de vil oplyse offentligheden om lokale forhold.

Region Sjælland oplyser tal

I Region Sjælland har man ingen problemer med at levere lokale tal for antal coronasmittede, fremgår det af en artikel fra TV 2 Øst.

Her fremgår det, at 34 af de i alt 156 smittede danskere er fra Region Sjællands område. Kilden på den oplysning er netop Region Sjælland.

Men den slags oplysninger kan fynboer og andre syddanskere ikke få. For Region Syddanmark følger anbefalingerne fra Styrelsen for Patientsikkerhed til punkt og prikke, oplyser regionens presseafdeling.

TV 2/Fyn arbejder på at få en forklaring fra Region Syddanmark og Styrelsen for Patientsikkerhed på, hvorfor fynboerne ikke må få at vide, hvor mange smittede der er på øen lige nu.

HER OG NU

MEST LÆSTE OM VALGET: