Se kortet: Så hurtigt rykker politiet ud i din kommune

Fyns Politi er blevet hurtigere til at rykke ud til blandt andet indbrud og overfald i årets første måneder.

8 minutter og 27 sekunder. 

Så lang tid tager det i gennemsnit betjente at rykke ud til et gerningssted, fra Fyns Politi modtager en anmeldelse om for eksempel røveri eller spirituskørsel. 

Det fremgår af Rigspolitiets nyeste opgørelse over politiets responstider fordelt på politikredse.

Opgørelsen er baseret på de første tre måneder af 2021 og viser, at betjente fra Fyns Politi rykker 5,8 procent hurtigere ud, end de gjorde i samme periode sidste år, hvor responstiden var 8 minutter og 58 sekunder. 

I gennemsnit er Fyns Politi knap et minut hurtigere til at rykke ud, end de danske politikredse til sammen. Den gennemsnitlige responstid på landsplan er 9 minutter og 18 sekunder. 


Færre udrykninger

Det er ikke kun udrykningstiden, der er faldet. Antallet af udrykninger var i de første måneder af 2021 væsentligt lavere end året før. 

I alt 227 gange rykkede Fyns Politi ud, hvilket er 14 procent lavere end i 2020, hvor tallet var 322.

Den tendens går igen på landsplan, hvor det samlede antal udrykninger i årets første kvartal var 2.751 - 432 udrykninger færre end i samme periode i 2020.

Ifølge opgørelsen fra Rigspolitiet har Nordjylland den længste responstid på 9 minutter og 41 sekunder, mens Bornholm har den korteste med 4 minutter og 33 sekunder. 

Af tekniske årsager foretages der ikke målinger af responstid i Københavns politikredse.

Politiets responstider