Stor udrejsedag: Her er der risiko for tæt ferietrafik

Vejdirektoratet advarer om tæt trafik i skolernes efterårsferie. Særligt forventes der meget trafik den første lørdag i ferien.

Coronapandemien har fortsat et fast greb om Danmark. Derfor forventer Vejdirektoratet, at ekstra mange danskere vælger at holde skolernes efterårsferie hjemme i Danmark.  

-  Normalt er der jo en del tyske turister, men der er også mange danskere, der flyver udenrigs. I år forstiller vi os med coronasituationen, at endnu flere danskere vælger at tage i sommerhus i Danmark, siger Nicholas Petersson, der er vagthavende ved Vejdirektoratet.

Ifølge ham kan det give ekstra pres på vejene. Han opfordrer til, at man undgår kø fredag eftermiddag ved at vente med at køre til efter klokken 18, når den værste myldretrafik er ovre.

Her forventes mest trafik 

Vejdirektoratet forventer, at der især vil være meget trafik på feriens første lørdag.   

- Vi ser typisk, at det er der, den er slem. Vi forventer, at det er værst mellem klokken 11 og 14, siger Nicholas Petersson.

Foto: Vejdirektoratet
Foto: Vejdirektoratet

Her skal trafikanterne forberede sig på tæt trafik og periodevise forsinkelser, især på motorvej E20 i vestgående retning fra hovedstadsområdet mod Jylland samt på E45 Sønderjyske Motorvej.  

Foto: Vejdirektoratet
Foto: Vejdirektoratet

Derudover forventer Vejdirektoratet, at der vil være ekstra mange biler på vejene i de store sommerhusområder rundt omkring i landet.

Rolig, men med tæt trafik

Vejdirektoratet forventer, at efterårsferiens sidste weekend bliver mere rolig, men dog stadig med tæt trafik, særligt om lørdagen fra Jylland mod hovedstadsområdet.  

- Erfaring viser, at den anden lørdag ikke er lige så slem. Måske fordi trafikken bliver spredt ud over flere dage, siger Nicholas Petersson.

Gode råd til ferieturen

Han påpeger, at det kan ændre sig på grund af coronasituationen, og derfor skal man stadig være opmærksom på trafikken.

Til pendlerne er der gode nyheder. Vejdirektoratet forventer, at der vil være færre biler på vejene og dermed også kortere rejsetid på de store veje - også i myldretiden. 

FAKTA: Disse lande kan du stadig rejse til