I det fynske folks tjeneste

Stor udrejsedag: Her er der risiko for tæt ferietrafik

Vejdirektoratet advarer om tæt trafik i skolernes efterårsferie. Særligt forventes der meget trafik den første lørdag i ferien.

Der bliver spået tæt trafik i den første weekend af efterårsferien. Foto: Morten Bøgh

Coronapandemien har fortsat et fast greb om Danmark. Derfor forventer Vejdirektoratet, at ekstra mange danskere vælger at holde skolernes efterårsferie hjemme i Danmark.  

-  Normalt er der jo en del tyske turister, men der er også mange danskere, der flyver udenrigs. I år forstiller vi os med coronasituationen, at endnu flere danskere vælger at tage i sommerhus i Danmark, siger Nicholas Petersson, der er vagthavende ved Vejdirektoratet.

Læs også Efterårsferien: Coronaramte Danmark guides til Ærøs perler

Ifølge ham kan det give ekstra pres på vejene. Han opfordrer til, at man undgår kø fredag eftermiddag ved at vente med at køre til efter klokken 18, når den værste myldretrafik er ovre.

Her forventes mest trafik 

Vejdirektoratet forventer, at der især vil være meget trafik på feriens første lørdag.   

- Vi ser typisk, at det er der, den er slem. Vi forventer, at det er værst mellem klokken 11 og 14, siger Nicholas Petersson.

Foto: Vejdirektoratet

Her skal trafikanterne forberede sig på tæt trafik og periodevise forsinkelser, især på motorvej E20 i vestgående retning fra hovedstadsområdet mod Jylland samt på E45 Sønderjyske Motorvej.  

Foto: Vejdirektoratet

Derudover forventer Vejdirektoratet, at der vil være ekstra mange biler på vejene i de store sommerhusområder rundt omkring i landet.

Rolig, men med tæt trafik

Vejdirektoratet forventer, at efterårsferiens sidste weekend bliver mere rolig, men dog stadig med tæt trafik, særligt om lørdagen fra Jylland mod hovedstadsområdet.  

Læs også Nye regler rammer sommerhusejere: - Det er en katastrofe

- Erfaring viser, at den anden lørdag ikke er lige så slem. Måske fordi trafikken bliver spredt ud over flere dage, siger Nicholas Petersson.

Gode råd til ferieturen

  • Kør udenfor de mest trafikerede tidsrum og sæt god tid af til din rejse.
  • Hold dig opdateret om den aktuelle trafiksituation både før og under køreturen på trafikinfo.dk
  • Hold god afstand til den forankørende, og vær opmærksom på midlertidige hastighedsnedsættelser – for eksempel ved vejarbejder.
  • Hav drikkevarer med i bilen.
  • Tjek vejrudsigten før du tager afsted.

Kilde: Vejdirektoratet

Han påpeger, at det kan ændre sig på grund af coronasituationen, og derfor skal man stadig være opmærksom på trafikken.

Til pendlerne er der gode nyheder. Vejdirektoratet forventer, at der vil være færre biler på vejene og dermed også kortere rejsetid på de store veje - også i myldretiden. 

FAKTA: Disse lande kan du stadig rejse til

På grund af coronaudbrud fraråder Danmark ikke-nødvendige rejser til det meste af verden.

 

Læs her, hvilke lande som man ifølge de danske myndigheder stadig kan rejse til, hvis man udviser ekstra forsigtighed:

  • - Polen, Italien, Bulgarien, Grækenland, Cypern, Liechtenstein, 13 regioner i Sverige samt Norge* og Tyskland**.
  • - I resten af verden frarådes alle unødvendige rejser.

Det skyldes enten høje smittetal - hvis der er over 30 nye smittetilfælde per 100.000 indbyggere om ugen - eller fordi landene har indført restriktioner for indrejse - for eksempel krav om karantæne.

 

* I Norge er der krav om ti dages karantæne for danskere ved indrejse, men Udenrigsministeriet fraråder ikke rejser, fordi det er muligt at holde ferie i landet, hvis man kan finde "et passende karantænested".

** I Tyskland er der krav om 14 dages karantæne for indrejsende fra Region Hovedstaden. Frem til 1. oktober kan man blive undtaget, hvis man kan fremvise en negativ coronatest, som er maksimalt 48 timer gammel.

 

Kilde: Udenrigsministeriets Borgerservice

Se mere