Superligaen starter igen: Nye tider til OB-kampe

Danmarks bedste fodboldrække vender tilbage i slutningen af maj. OB møder AGF 1. juni.

Ventetiden er snart forbi for de fynske fodboldfans. Fra torsdag den 28. maj ruller bolden nemlig igen i Superligaen.

Det oplyser Divisionsforeningen i en pressemeddelelse.

- Vi glæder os helt vildt til at levere 3F Superliga til Danmark igen, siger direktør i Divisionsforeningen Claus Thomsen i meddelelsen.

Mandag den 1. juni vil det således være muligt at følge kampen mellem AGF-OB hjemme fra sofaen.

Det bliver dog et gensyn med et kriseramt OB, der inden coronanedlukningen fik slukket drømmen om en plads i Superligaens mesterskabsspil.

Corona og dårligt vejr udsatte kamp

Superligaen skydes i gang af AGF, der tager imod Randers på hjemmebane 28. maj. En kamp, der i forvejen var udsat på grund af en dårlig bane i Aarhus.

- Vi åbner med et brag af et lokalopgør, hvorefter vi går ind i ligaens absolut mest intense periode med afgørelsen af grundspillet over to runder, siger direktøren.

Herefter følger en enkelt kamp fredag 29. maj mellem Silkeborg og FC Nordsjælland. To dage senere møder Esbjerg og AaB hinanden, inden der udover OB's kamp spilles yderligere tre kampe mandag 1. juni.

Den sidste kamp i første spillerunde efter pausen er mellem Brøndby og Sønderjyske tirsdag 2. juni.

I den efterfølgende runde vil alle kampe blive spillet søndag 7. juni, herunder OB-Esbjerg.

Nye kamptidspunkter

Alle kampe vil blive spillet uden tilskuere. Og for at gøre flest mulige kampe tilgængelige for tv-seere er kamptidspunkterne ændret, i forhold til hvornår superligakampe normalt bliver spillet, lyder det.

Det er planen, at den sidste spillerunde afvikles søndag 26. juli, hvorefter sæsonens sidste kamp - et opgør om en plads i Europa League-kvalifikationen - spilles 29. juli.

Divisionsforeningen oplyser desuden, at det endnu ikke er besluttet, hvornår 1. division genoptages. Det vil blive fastlagt i løbet af denne uge.

Vil sikre, at kampe og træning afvikles forsvarligt

Danmarks bedste fodboldrække blev sat på pause i starten af marts på grund af udbruddet af coronavirus.

Og genoptagelsen af Superligaen kommer, efter at professionel sport i sidste uge fik grønt lys til at starte op igen. Det skete i en ny aftale mellem regeringen og Folketingets partier om yderligere genåbning af Danmark.

Divisionsforeningen har i den forbindelse udarbejdet protokoller, der skal sikre, at træning og kampe afvikles på en sundhedsmæssig forsvarlig måde.

FC Midtjylland ligger i øjeblikket på en komfortabel førsteplads med 12 point ned til FC København på andenpladsen.