I det fynske folks tjeneste

Trods stigende smittetryk - Vi lukker ikke Danmark igen

Sundhedsmyndighederne holder særligt øje med fem kommuner, hvor antal smittetilfælde med coronavirus stiger - herunder Nyborg. Statsministeren afviser dog at lukke landet igen.

Der bliver ikke tale om en ny nedlukning til efteråret, fortæller statsminister Mette Frederiksen (S). Foto: Pool/Reuters/Ritzau Scanpix

Det bliver ikke nødvendigt at gentage 11. marts, hvor statsminister Mette Frederiksen (S) lukkede landet ned, selvom coronavirussen spreder sig igen, og det såkaldte kontakttal stiger.

Det fortæller statsministeren i et interview med Go' Aften Live på TV 2.

Læs også Sundhedsminister: - Skærpet corona-fokus på Nyborg

- Vi vil gøre rigtig meget og gå langt for at undgå en generel nedlukning af Danmark – det er ganske enkelt for dyrt for dansk økonomi og dermed for danske arbejdspladser. Det er i øvrigt heller ikke nødvendigt, siger hun.

Ti smittede nyborgensere

I øjeblikket giver hver coronasmittet i gennemsnit virussen videre til 1,4 personer.

Det har blandt andet betydet en høj stigning af smittede i Nyborg, hvor ti personer i sidste uge blev testet positiv for covid-19.

Læs også Borgmester bekymret over smittestigning i Nyborg

Derfor holder sundhedsmyndighederne øje med udviklingen i den fynske kommune - det samme gør man i Silkeborg, Glostrup, Solrød, Sorø og selvfølgelig Aarhus, der er hårdest ramt af corona.

Grunden til at netop disse byer nu får særligt fokus er, at over 20 personer per 100.000 indbyggere er blevet smittet med coronavirus i de fem kommuner inden for de seneste seks dage.