Unge fester flere steder på Fyn: - De får en bøde, hvis vi får fat i dem

I Odense Banegård Center, på Vollsmose Torv og ved busterminalen i Svendborg har unge mennesker været samlet i større grupper natten til søndag. De flygter dog, når politiet kommer.

Lørdag aften og natten til søndag har Fyns Politi modtaget en del anmeldelser om unge, der samles i større grupper for at være sammen eller holde fest. 

- Vi forsøger at få fat i dem og få en snak med de unge mennesker, men de spreder sig i alle retninger, når vi kommer, siger vagtchef hos Fyns Politi Kenneth Taanquist.

Derfor er der heller ikke i løbet af nattens løb uddelt nogen bøder i forbindelse med de unges fester, der foregår både på private adresser og offentlige steder.

quote Vi forsøger at få fat i dem og få en snak med de unge mennesker, men de spreder sig i alle retninger, når vi kommer

Kenneth Taanquist

- Vi opfordrer forældrene til at interessere sig for, hvad de unge laver,  hvor de opholder sig, og hvem de er sammen med, siger Kenneth Taanquist.

Bøde på 2.500 kroner

Ifølge vagtchefen har der i løbet af lørdag aften og natten til søndag været forsamlinger af unge i Odense Banegård Center, på Vollsmose Torv, på boldbanerne ved B1909, i parkeringskælderen ved Filosofhaven samt ved busterminalen i Svendborg.

Det går dog ikke, når forsamlingsforbuddet fortsat er på fem personer. 

- De får en bøde på 2.500 kroner, hvis vi får fat i dem, forsikrer Kenneth Taanquist. 

Lejede to sommerhuse for at feste sammen

Særligt Odense-bydelen Vollsmose oplever i disse dage et højt antal smittede med coronavirus. Bydelen har seks gange højere smitte end resten af Odense, som i forvejen ligger relativt højt sammenlignet med andre fynske kommuner. 

quote De får en bøde på 2.500 kroner, hvis vi får fat i dem

Kenneth Taanquist

Derudover har politiet været kaldt ud til et sommerhusområde på Langeland, hvor nogle unge mennesker har haft lejet to sommerhuse ved siden af hinanden, så de kunne holde fest sammen.

På især private adresser har politiet i løbet af natten modtaget en del anmeldelser om musik til ulempe, altså hvor private fester spiller for høj musik til gene for naboerne.