Stor narkoaktion: Anholdelser på Langeland

Københavns Politi har lørdag slået til mod 27 personer i en sag om indsmugling af en større mængde narkotika.

Opdatering
Clock16. feb 2020, kl. 08:07
Ifølge Ekstra Bladet er fragtskibet Duncan Islands sejlet til Kalundborg, hvor det nu ligger til kaj. Skibets besætning på 24 personer er anholdt og er ifølge avisen i bus kørt til politistationen i Bellahøj.
Opdateret
Clock15. feb 2020, kl. 17:38
Artiklen er opdateret med udtalelser fra politiet.
Clock15. feb 2020, kl. 18:47
Artiklen er opdateret med oplysninger om skibet.

Københavns Politi har lørdag foretaget en større aktion flere steder i en sag om smugling af narkotika.

27 personer er blevet anholdt blandt andet i farvandet ud for det østlige Langeland, oplyser politikredsen i en pressemeddelelse.

Her skriver de også, at tre mænd er anholdt på Langeland. De tre anholdelser skete på det sydlige Langeland.

Politiet skriver ikke hvor meget eller hvilken slags narkotika, der er tale om, men blot at der er tale om "en større mængde".

Vagtchef Lars Thede oplyser til TV 2/Fyn, at betjente fra Fyns Politi deltog i aktionen, som fandt sted både til lands og til vands.

Et fragtskib, der sejlede med bahamansk flag, var i gang med at læsse narkotika over på to mindre motorbåde. Motorbådene blev ifølge politiet ført af to udenlandske mænd.

Ifølge vicepolitiinspektør Jesper Bangsgaard, Københavns Politi, var de tre anholdelser på Langeland to mænd, som i den ene af de mindre både fragtede narkotikaen ind til land, mens den tredje blev anholdt på land.

Vicepolitiinspektøren oplyser desuden, at der umiddelbart ikke er danske statsborgere blandt de anholdte.

Fragtskibet blev bordet syd for Gedser, og hele besætningen - 24 mand - anholdt for medvirken til narkosmugling. Ifølge vicepolitiinspektør Jesper Bangsgaard er man nu i gang med at få sejlet skibet til en havn.

- Og det bliver ikke Fyn. Det stikker for dybt, siger Jesper Bangsgaard.

Skib vendte om

Ifølge TV2 Øst viser data fra nettjenester, at der i tidsrummet omkring klokken 13.00 var adskillige flådefartøjer i havet umiddelbart syd for Gedser.

Her vendte skibet Duncan Island, der sejler under Bahamaflag og ejes af en virksomhed i Miami, USA, pludselig om, og sejlede derefter mod vest i stedet for mod øst.

Tidligere på dagen kan man se, at skibet tabte fart nord for Langeland, før det satte hastigheden i vejret igen. Skibet var på vej til St. Petersborg, da det pludselig skiftede retning, skriver TV2 Øst.

Københavns Politi ønsker ikke at bekræfte, hvilket skib der er tale om, men ifølge TV2 Østs oplysninger er der tale om netop Duncan Island.

De anholdte fremstilles i grundlovsforhør søndag. Anklagerne vil anmode om lukkede døre, oplyser politiet.

Politiinspektør: Sagen kan udvikle sig

Centerchef for Center for speciel efterforskning, politiinspektør Dannie Rise, siger i pressemeddelelsen, at aktionen kun kunne udføres gennem "et godt samarbejde med vores danske og internationale politikolleger".

- Det er professionelle narkosmuglere, vi har anholdt, og samtidig har vi forhindret, at et stort parti narkotika har ramt det danske marked. Det er vist ikke for meget at sige, at det har været en god dag i dag, siger Dannie Rise og tilføjer:

- Der ligger nu en større efterforskning forude, derfor kan sagen sagtens udvikle sig og vi kan desværre ikke gå i flere detaljer på nuværende tidspunkt, siger Dannie Rise.

Tre personer blev lørdag anholdt på det sydlige Langeland i forbindelse med en  aktion flere steder i en sag om indsmugling af en stor mængde narkotika.