Fitnesscentre krydser fingre: Én ting kan forpurre genåbning

Mandag aften er der endnu engang genåbningsforhandlinger. Fynske motionscentre håber, de er med i forhandlingerne.

Det er længe siden, at håndvægtene i Motionscentret Elefanten har været løftet. 

Mandag aften er politikerne endnu engang samlet til genåbningsforhandlinger, og motionscentrets formand krydser fingre for, at genåbningen af fitnesscentrene forhandles igen.

- Vi skal nok leve op til de krav, der kommer. Så giv os nu lov, siger Ole Molbo, formand i Motionscentret Elefanten.

Der er dog ét krav, det nyborgensiske fitnesscenter ikke kan efterleve: coronapasset.

Derfor håber Ole Molbo, at politikerne åbner landets motionscentre uden krav om enten at være vaccineret eller at kunne fremvise en negativ coronatest.

- Vi er en forening, som er baseret på frivillighed, så vi har ikke nogen fast bemanding i centret. Det betyder, at vi ikke kan opfylde kravet om at kontrollere coronapas, fortæller han.

Det samme håber centerchef i Solo Fitness i Svendborg, Lars Christoffersen.

- Vi kan godt være meget bekymret for coronapasset af to årsager. Den primære årsag er, at der er lagt op til, at det er os, der skal sikre, at folk har et coronapas. Det ville kræve, at vi har en dørmand til at stå og kontrollere, og det er jo også en omkostning. 

- Den anden ting, jeg er bekymret for, er, at træning jo er noget, som medlemmerne gør i deres fritid, når de har lyst. Nu skal man planlægge det. Det er noget andet, når man planlægger at tage i biografen eller ud at spise. Det her er noget, man gør, når man lige har tid og lyst, siger Lars Christoffersen.

Vil fremrykke genåbning

Konservatives idrætsordfører, fynskvalgte Mai Mercado, mener ligesom de fynske fitnesscentre, at politikerne skal overveje at fremrykke genåbningen af landets motionscentre.

I den nuværende genåbningsplan er der ikke nogen klar dato på genåbningen af motionscentrene, men al indendørs idræt står til at åbne 21. maj.

Centerejer og -medlemmer savner indendørs træning

- Fitnesscentrene er jo der, hvor de bare gerne vil efterleve retningslinjerne. De kalder bare på at få en melding snarest og egentlig også at få fremrykket genåbningen. Det tror og håber jeg på, at vi godt kan, fordi vi har jo slet ikke 900 smittede, som det blev forudsagt, siger Mai Mercado.

Rengøring og sprit

Det er indtil videre kun Mai Mercado og resten af blå blok, der ønsker at fremrykke genåbningen af landets motionscentre. Det fortæller TV 2 Fyns politiske reporter Maiken Brusgaard.

- Det, der til gengæld går igen på begge sider af midten, er at få børn tilbage i skole og unge tilbage på uddannelser. Der er ingen tvivl om, at det er dét, der står først for, siger Maiken Brusgaard.

I Motionscentret Elefanten er Ole Molbo klar med både ekstra rengøring, afskærmning og afspritning, men altså ikke kontrol af coronapas.

- Vi kan selv sagt ikke oprette et ansættelsesforhold og betale løn via en klub, som er baseret på frivillighed. Vi har overvejet, om vi skulle have nogle af vores medlemmer til det, men det vil jo give en administration, som er fuldstændig umulig at få til at virke, fortæller han.

Genåbningsforhandlingerne forventes afsluttet mandag aften eller nat. Der er dog sat et ekstra møde ind tirsdag klokken 16, hvis det ikke nås inden.