Flygtningenævn forlænger Ayas opholdstilladelse: - Det var en eksplosion af lykke

Det vakte opsigt i påsken, da Aya Abu-Daher fik besked om, at hendes opholdstilladelse ikke blev forlænget.

Flygtningenævnet har givet den syriske gymnasieelev Aya Abu-Daher fra Nyborg en opholdstilladelse, så hun får lov at blive i Danmark.

Det skriver Politiken.

Hendes sag var meget omtalt i medierne i påskedagene, efter at hendes rektor Henrik Vestergaard Stikholm på Nyborg Gymnasium skrev et opslag om hende på Facebook.

Kritiserede afgørelse

Han kritiserede, at Aya Abu-Daher kort tid før sin studentereksamen fik besked om, at hendes ansøgning om forlængelse af opholdstilladelse var blevet afvist.

- Jeg er født på ny, siger den 19-årige gymnasieelev ifølge Politiken om beslutningen.

Den oprindelige afvisning af forlængelsen skal ses i lyset af, at Flygtningenævnet i 2019 vurderede, at det nu var sikkert for syrere at rejse tilbage til Syrien.

Også hos studentens rektor var der tydelig lettelse og glæde at spore. Han var med i København, hvor nyheden blevet glædeligt modtaget.

- Det var som en eksplosion af glæde. Jeg er meget lettet på Ayas vegne, siger rektor Henrik Vestergaard Stokholm til TV 2 Fyn.

- Der har jo været nogle hæslige måneder for Aya og hendes familie. Aya har hverken kunnet arbejde eller forårtage sig noget som helst.

Foruden rektoren var Ayas mor, far, brødre og en kæreste til en af brødrene samt en veninde med i Flygtningenævnet.