I det fynske folks tjeneste

Afgjort: Landsbrugsvej forbliver lukket

Et snævert flertal i By- og Kulturudvalget i Odense Kommune har tirsdag stemt for en såkaldt "retlig lovliggørelse" af den ellers ulovlige vejlukning.

00:11

Landbrugsvej er lukket. Og det vil den fortsætte med at være.

1 af 2

Selvom forvaltningen begik lovbrud, da Landbrugsvej i det sydvestlige Odense blev lukket, så bliver beslutningen ikke rullet tilbage.

Et snævert flertal af politikerne i By- og Kulturudvalget i Odense Kommune har nemlig tirsdag stemt for en såkaldt "retlig lovliggørelse" af den ellers ulovlige vejlukning.

- Vi fastholder det udgangspunkt der var udgangspunkt i 2011, hvor der beklageligvis ikke blev lavet en lokalplan samtidig med at beslutningen blev taget, og hvor der havde været en offentlighedsfase, siger rådmand Jane Jegind (V).

 

00:14 Luk video

 Socialdemokraterne og Konservative har argumenteret for, at lovbruddet bør føre til en genåbning af Landbrugsvej.

- Vi mener, at man burde have fundet et kompromis, hvor man havde gjort vejen til en stillevej med bump, siger Anders W. Bertelsen (S) fra By- og Kulturudvalget.

Hos beboerne i området er der stor skuffelse over dagens beslutning, og de vil nu gå videre med sagen.

- Vi er meget skuffede, og vi vil seriøst overveje at påklage dagens afgørelse til Miljø- og Naturklagenævnet, lyder det fra formanden for Aktionsgruppen for genåbning af Landbrugsvej, Sven-Erik Peterson.