Seneste nyt

Få de seneste nyheder fra og om Fyn lige her.

Oversigt

Efter "rød alarm": Undervisning aflyst resten af dagen

En såkaldt "rød alarm", som bruges når der er mistanke om en farlig situation som terror eller angreb, gik fredag formiddag ved HF og VUC Fyn tæt ved Odense Banegård.

Rektor for stedet, Stig Holmelund Jarbøl, fortæller at alarmen var en fejlalarm, som sandsynligvis er sat i gang på baggrund af et telefonopkald. Efter alarmen gik var Fyns Politi fremme på stedet efter kort tid med flere patruljer.

- Det foregår sådan, at alarmen bliver sendt rundt i huset, hvorefter ansatte og kursister barrikaderer sig indtil politiet har afgjort om der er tale om en reel trussel. Lokalerne er forberedt til at blive barrikaderet, og det var godt at se, at beredskabsplanen ved en "rød alarm" virkede efter hensigten, siger rektoren.

Han har endnu ikke overblik over hvor lang tid folk måtte barrikadere sig, ligesom hændelsesforløbet omkring telefonopkaldet er ved at blive undersøgt.

- Der er selvfølgelig både ansatte og kursister der er berørte af det her, og derfor besluttede vi omkring frokostpausen, at afbryde undervisningen på Kottesgade 6 resten af dagen. HF og VUC Fyns andre lokationer fortsætter undervisningen som normalt, forklarer Stig Holmelund Jarbøl.