Incidens på 853: Ny stigning i antallet af smittede i Vollsmose

Onsdag er der endnu engang registreret en stigning i smittetallet i Vollsmose. Iincidenstallet ligger nu på 853. Men flere beboer har også ladet sig teste for virusset.

Vollsmose har den seneste tid været plaget af et voldsomt stigende incidenstall, og det ser ud til at fortsætte endnu.

Onsdagens incidenstal for Vollsmose på 853, hvilket er en stigning på 33 fra 820 tirsdag. Den seneste uge er der registreret 78 nye smittetilfælde. 14 personer er testet positive det seneste døgn.

Bydelen indtager således stadig førstepladsen for højeste incidenstal i Danmark, hvor det gennemsnitlige incidenstal til sammenligning ligger på 60.

Flere bliver testet

Incidenstal

Tirsdag var der pressemøde i Odense Kommune, hvor både borgmester i Odense Kommune, Peter Rahbæk Juel (S), stadsdirektør Stefan Birkebjerg Andersen og sikkerheds- og beredskabskoordinator Rami Ezzeddine var tilstede.

Her blev en ny teststrategi, hvor beboere i bydelen kan bliver testet "to-go", præsenteret. Den nye testmulighed er endnu ikke klar, men alligevel har flere i Vollsmose været forbi et testcenter, siden der blev udbudt flere test fra lørdag.

Odense Kommune oplyser, at 799 blev testet tirsdag og 14 nye smittetilfælde er registreret. Søndag blev 800 borgere i bydelen testet, og mandag blev yderligere 500 borgere i Vollsmose testet.

De testede bliver ikke opgjort ud fra adresse, og derfor kan folk fra Vollsmose tage hen og blive testet andre steder, mens alle odenseanere også kan blive testet i Vollsmose.  Derudover stiger smittetallet i Odense med 0,5, når én beboer i Vollsmose er smittet, mens det stiger med cirka 10,5 i bydelen alene.

Odenses incidens ligger onsdag på 116.