Min mening: - Vi skal have landets bedste grønne erhvervsservice

Venstre i Odense vil den grønne omstilling, det lokale erhvervsliv og iværksætteri. Det har vi kæmpet for i mange år, og det er jeg personligt meget stolt af.

Af Mark Grossmann, Venstre, Odense 

Noget af det, jeg brænder allermest for, er, at Odense Kommune skal have Danmarks bedste erhvervsservice til vores iværksættere og etablerede virksomheder.

MEN, krav om grøn omstilling vil uomtvisteligt udfordre både etablerede, små og mellemstore virksomheder – de har ikke ressourcer og know-how på området.

Min mening - på vej mod valg

Samtidig oplever disse virksomheder krav fra kunderne om miljøansvarlighed. Det er isoleret set rigtig godt, men det er svært og bekosteligt at navigere i de forskellige miljøcertificeringer og miljøkrav ved tilbudsgivning og salg.

Derfor har jeg på vegne af Venstre Odense allerede stillet forslag for om, at Odense Kommune skal tilbyde vores virksomheder rådgivning om miljøcertificering og miljøkrav i kommunens almindelige erhvervsrådgivning. Odenses virksomheder skal nemlig være på forkant med den grønne omstilling – til gavn for vækst og klima.

Forslaget blev stemt igennem i byrådet og det glæder mig, da det er helt essentielt, hvis Odense skal være blandt landets mest erhvervsvenlige byer, og også skal ligge helt i spidsen af den grønne omstilling. Venstre vil erhvervslivet og den grønne omstilling – dette er ikke et modsætningsforhold.