Navnekonkurrence om ny park: - Vi stemmer på vores eget forslag

Ægteparret Lise og Jørgen Larsen er blandt de mange fynboer, som har foreslået, hvad den nyanlagte park i Gartnerbyen i Odense bør hedde. Nu begynder selve afstemningen, og parret er ikke i tvivl om, hvilket navn de går efter.

Den fynske fantasi fejler ikke noget. Hittepåsomheden har nået nye højder i bestræbelserne på at finde det helt ideelle navn til den nyanlagte park i Gartnerbyen i Odense. 

Yggdrasil, Tomatlunden eller det fransksmagende Parc des jardins er bare nogle af de mange bud, som fynboerne har indstillet til konkurrencen.

TV 2 Fyn Event drog afsted til gartnerbyen med alle navneforslagene under armen for at teste, om beboerne er lune på nogen af dem. 

quote Vi synes selv, at det er et alletiders navn, som passer til parken på grund af det, der har ligget der før, så det vil vi stemme på,

Lise Larsen, Gartnerbyen

Lige ved parken møder vi ægteparret Jørgen og Lise Larsen, der er ude at spadsere. De bor selv i Gartnerbyen og har lagt hovederne i blød for at finde et stærkt navn. Sammen med en gruppe naboer har de indsendt deres forslag, nemlig " Under uret". Det refererer til det navn, som området bar, da det før i Gasa-tiden var auktion for frugt og grønt.

- Vi synes selv, at det er et alletiders navn, som passer til parken på grund af det, der har ligget der før, så det vil vi stemme på, siger Lise Larsen.

Hånd i hånd med fruen

Også Birgit og Erik Drøscher har udsigt til den nye park fra deres terrasse i Gartnerbyen.  De har ikke selv indsendt forslag, men vi giver dem mulighed for et smugkig på de mange navneforslag. Flere favoritter dukker op.

Hr. Drøscher er fan af Gartnernes Have, mens hans hustru er mere tilbøjelig til at gå efter Det grønne hjerte. Begge kan lide Gartnerbyens Naturpark og lover at afgive deres stemme. 

Anne Mette og Christian Bruun er for nylig flyttet til Gartnerbyen fra Ærø. Vi møder dem ved opgangen til deres lejlighed, som ligger lige overfor parken. Ægteparret er begejstrede over at få adgang til en park lige uden for deres lejlighed.

- Det er helt fantastisk, at vi får en park, hvor vi kan sidde og nyde omgivelserne, som er pæne og nydelige at se på, siger Christian Bruun, som har planer om at bruge parken til at spadsere i.

quote Der er vil jeg gå hånd i hånd med min kone, så hun kan få noget motion, for hun er ikke så godt gående

Christian Bruun, Gartnerbyen

- Der vil jeg gå hånd i hånd med min kone, så hun kan få noget motion, for hun er ikke så godt gående, siger Christian Bruun. 

Parret læser nysgerrigt listen igennem og falder for blandt andet Gasa Parken og Gartner Haven, fordi navnene fortæller noget om stedets historie. Om det går sådan, det vil vise sig onsdag den 16. juni klokken 19.00.

Kom med til navngivningsfest

Når fynboerne har afgivet deres stemmer og fem favoritter er fundet, er det op til en jury at kåre det endelige vindernavn. 

Det skal ikke gå stille for sig, så derfor er du og alle andre inviteret med til havefest onsdag 16. juni klokken 19-20 i Gartnerbyens nye endnu navnløse park.  

Til festen kan gæsterne få stillet deres trang til en hotdog, spille havespil, lære noget om deres lokalområde og ikke mindst: Få afsløret det nye navn til parken og kåret en vinder.

Navngivningsfest i parken i Gartnerbyen - kom og vær med!

Corona-retningslinjer:

Vi tager naturligvis hensyn til de gældende corona-retningslinjer, herunder det aktuelle forsamlingsloft. 

Vi forbeholder os således retten til at afvise gæster, hvis deltagertallet overskrides. 

Man skal møde op med gyldigt corona-pas.

Her kan du stemme

Hvad vil du stemme på? Det er nemlig blevet tid til selve afstemningen mellem de mange indsendte navneforslag. 

Alle navnene er blevet gennemgået af Gartnerbyen, TV 2 Fyn og Odense Kommune, så det kun er gyldige navne, der kan stemmes på. Navne, der var næsten ens, er lagt sammen. 

Du kan stemme på din favorit i modulet herunder. Hvis det ikke virker, kan du klikke her.