Ny bydel har brug for hjælp: Hvad skal særlig park hedde?

Pæreparken, Trælyst eller Bærbegejstring? Alle navne er i spil, når du nu kan være med til at navngive den nyanlagte park i Gartnerbyen i Odense.

I dag er en helt ny bydel - Gartnerbyen - ved at tage form på Middelfartvej i Odense. Det nye boligområde får sin helt egen park, og den skal selvfølgelig have sit helt eget navn. Men hvad skal barnet hedde? Det kan du være med til at bestemme. 

TV2 Fyn åbner sammen med Gartnerbyen nu en konkurrence om at finde det absolut bedste navn til den nyanlagte park, som er ved at blive skabt til beboerne i Gartnerbyen - og til alle andre, der har lyst til at bruge den. Du kan indsende dit forslag via formularen nederst i artiklen.

Frem til den 3. juni kan alle fantasifulde fynboer byde ind med deres bedste navneforslag. Herefter kan der stemmes om forslagene, så tre finalister går videre til en jury, som kårer den endelige vinder af navnekonkurrencen. 

Vinderforslaget kåres ved en stor navngivningsfest, og der vil være præmier til de tre finalister.


- Fra Gartnerbyens side synes vi, det kunne være både givende og fornøjeligt at lade Odenses borgere få medindflydelse på parkens navn. Det er selvfølgelig vores håb, at parken ikke kun bliver for Gartnerbyens beboere, men for alle odenseanere. Og vi glæder os meget til at se de forskellige forslag, siger Anker Boye, bestyrelsesformand for Gartnerbyen P/S

Navngivningsfest for Gartnerbyens park

Navngivningsfest

Ikke kun beboerne i Gartnerbyen, men også du er hermed inviteret med til den store navngivningsfest for parken. Endelig kan TV2 Fyn nemlig igen invitere til en vaskeægte event ude i den virkelige verden. 

Det sker torsdag den 10. juni klokken 19-20, og her vil det vise sig, om det bliver netop dit navneforslag, der løber af med sejren og dermed dig, der kan hjembringe præmien. Udover at få kåret en vinder af navnekonkurrencen, vil det være lidt godt til ganen og mulighed for at hilse på beboerne i Gartnerbyen - og måske møder du din nabo, som du ikke før har fået snakket med.

Først en tur tilbage i tiden. Det har nemlig betydning for, hvad det er for en park - og dermed for, hvad den kan ende med at hedde.

Nyanlagt park på en bund af dyr og frugter

Den store grund har huset masser af liv i de sidste mange år. I begyndelsen var det dyr, så frugt og grønt, og nu er det det mennesker, der fylder de mange kvadratmeter.

Først var der brølende køer,  brægende får og vrinskende heste.  I hele 80 år var der dyrskue på Middelfartvej i Odense. I 1930 rykkede GASA, Gartnenes Salgsforening, ind og distribuerede frugt og grønt afsted herfra til hele Fyn. 

I 2016 rykkede GASA videre og en stor vision for området skulle virkeliggøres: At skabe en helt ny bydel. Nu skulle der skabes boliger til mennesker og ikke til hverken dyr eller grøntsager. Det ambitiøse projekt Gartnerbyen blev skudt igang.

quote Fra Gartnerbyens side synes vi, det kunne være både givende og fornøjeligt at lade Odenses borgere få medindflydelse på parkens navn. Det er selvfølgelig vores håb, at parken ikke kun bliver for Gartnerbyens beboere, men for alle odenseanere.

Anker Boye, Bestyrelsesformand, Gartnerbyen S/P

En ny by i byen

Ideen med Gartnerbyen er at skabe en helt ny bydel, der forener Bolbro og Vesterbro og som kan tiltrække hele paletten fra studerende over børnefamilier til seniorer og erhvervsdrivende. Bydelen slår sig blandt andet op på, at der er kort vej til både centrum og til skov og grønne områder. 

Når Gartnerbyen står færdig i 2025 er det med 140.000 kvadratmeter og godt 2000 forskellige boliger. Også kontorer, detailhandel og småbutikker vil der blive plads til.

Og altså en helt særlig park.

For at skabe tråde til fortiden og de enorme mængder frugt og grønt, som er blevet sendt afsted til fynboerne herfra, så er temaet for parken netop frugtræer og bærbuske. Det kan du jo godt have i tankerne, når du leder efter det perfektenavn til den nye park. 

Mange, nye bydele på Fyn

Med den storstilede plan for den gamle GASA-grund  - og med mange flere byggeprojekter - skriver Odense sig ind i en tydelig tendens, hvor også Middelfart og Nyborg skaber nye boligråder og bydele, som får en egen identitet. Eksempelvis går et stort anlægsarbejde nu  i gang ved Middelfart for at skabe den bæredygtige bydel "Naturbyen" og i Nyborg omdannes området ved det den tidligere institution Strandvænget til det nye, grønne boligområde Strandhøjen.

Navngivning af Gartnerbyens park: De vigtige datoer

 Hvad skal parken hedde? Skriv dit forslag i boksen her.

Hvis du har problemer med at se boksen, så kan du i stedet trykke her.