Skabte utryghed med brand og indbrud: - Det vil altid sidde i mig

Over flere måneder var borgerne i Højby utrygge på grund af en serie af indbrud og ildspåsættelser. Nu har 27-årig erkendt sig delvist skyldig.

Opdatering
Clock25. nov 2019, kl. 20:09
Artiklen er opdateret med reaktion fra Karina Broe, som var en af de mange, der oplevede et indbrud.

En 27-årig lettere retarderet mand fra Odense er dømt for at have begået 16 indbrud og have sat ild til tre huse.

Manden skabte utryghed over en længere periode hos beboerne på blandt andet Brobækvænget og Aulkærvænget i Højby. Her begik han over flere måneder en række indbrud og lavede flere ildspåsættelser.

Nu er manden blev idømt en såkaldt tilsynsdom, hvilket betyder, at kommunen kan bestemme, hvor han skal bo og arbejde. Kommunen kan også beslutte at sende manden på en institution.

"Man skal jo videre"

Karina Broe kom meget tæt på gerningsmanden, da hun 3. december sidste år kom hjem og fandt en mand i fuld gang med at stjæle julegaver, smykker og parfumer, og desuden havde skåret lamper ned fra loftet.

Dommen afslutter et dramatisk kapital i hendes liv, men oplevelsen sidder fortsat i hende.

- Dommen er et punktum. Og man skal jo videre, men oplevelsen vil nok altid sidde i mig, siger Karina Broe til TV 2/Fyn.

- Jeg har ikke være bange hele sommeren, men da vi kom nærmere den mørke tid, begyndte jeg at blive utryg, siger hun og tilføjer, at ildspåsættelserne nok var det værste.

- Det var virkelig ubehageligt.

Erkendte sig delvist skyldig

Ifølge anklager Heidi Koldbæk var den 27-årige alene om det. Ved retssagen forklarede han ikke, hvorfor han havde sat ild til husene, ligesom der var dele af anklageskriftet, han ikke kunne tilslutte sig.

- Han erkendte sig delvist skyldig, men kunne ikke påtage sig skylden for alle anklagerne, siger anklageren til TV 2/Fyn.

Den 27-årige blev efter længere tids efterforskning anholdt i begyndelsen af april og blev fremstillet i grundlovsforhør bag lukkede døre.