Skolen er for usikker til undervisning: Nu er der fundet en løsning for eleverne

I slutningen af august blev alle elever fra 4. til 9. klassetrin på Næsby Skole sendt hjem, en bygning var for usikker til undervisning. Nu kan eleverne igen møde i skole - dog ikke på Næsby Skole.

Forældrene til elever på Næsby Skole har netop fået at vide, at deres børn kan vende tilbage til fysisk undervisning efter at have været hjemsendt siden 25. august. 

Det bliver dog ikke på Næsby Skole, hvor Bygning 1, der husede klasselokaler for alle elever på 4. til 9. årgang, ifølge kommunens beregninger er for usikker til moderne undervisning.

I stedet vil 4. og 5. årgang snarest muligt må undervisning i nye pavilloner ved Næsby Skole, mens 6. til 9. klasse genhuses i kursuscenter Phønix på Schacksgade i centrum af Odense. Efter efterårsferien skal de ældste elever rykkes til Bellinge Idrætscenter.

- Vi har fundet den bedste mulige løsning for elever og personale i forhold til undervisning, faglokaler og transport under de vilkår, der er. Alt det fysiske med lokaler og busser er på plads. Nu handler det for os på skolen om at få logistikken til at gå op i forhold til skemaer, lokaler og undervisere. Udover logistikken lader det endeligt til, at vi kan få fokus på fællesskabet igen, både for børn og voksne, skriver skoleleder på Næsby Skole Berith Bonnesen til forældrene.

Skal hentes i busser

Fra uge 43 kommer skoledagen til at starte på Næsby Skole, hvorfra eleverne bliver kørt i bus hver morgen og afleveret igen om eftermiddagen i Næsby.

I brevet til forældrene skriver Berith Bonnesen, at det har været en vanskelig opgave at finde løsninger, der kan huse samtlige hjemsendte elever. Sammen med kommunen har hun eksempelvis kigget på Fund Friskole og pavilloner til alle omkring Næsby Skole. 

Næsby Skoles 6. til 9. klasser skal frem til efterårsferien gå i skole i kursuscentret Phønix i Schacksgade.
Næsby Skoles 6. til 9. klasser skal frem til efterårsferien gå i skole i kursuscentret Phønix i Schacksgade.
Foto: Ole Holbech

- Vi ser løsningen med en etage på Phønix i første omgang og en efterfølgende løsning i Bellinge Idrætscenter fra uge 43 som den bedste under disse vanskelige vilkår, fordi den giver os mulighed for at have fokus på undervisning og børnenes læring. Desuden håber vi, at det kan give lærerne lidt bedre arbejdsvilkår, siger Berith Bonnesen.

De ældste elever møder på Schacksgade allerede mandag i næste uge. 

0. til 3. klasse fortsætter deres skolegang på Næsby Skole. Deres lokaler er nemlig ikke berørt af den forestående renovering, der ventes at tage helt op mod et år.