Stor efterspørgsel: Rudolf Steiner-børnehave og -vuggestue skyder op i Næsby

I det nye år åbner en fjerde Rudolf Steiner-børnehave og -vuggestue i Odense Kommune. Der er ifølge Institutionsleder stor efterspørgsel fra familier.

I Odense Kommune er Rudolf Steiner-børnehaver og -vuggestuer gået hen og blevet eftertragtede blandt børnefamilierne i Danmarks tredjestørste by.

Den 15. januar 2022 kommer nemlig endnu en daginstitution baseret på det pædagogiske grundlag fra den østrigske filosof Rudolf Steiner.

Denne gang i Næsby. Den får navnet 'Spiren', og udspringer af den nuværende private daginstitution Skovbrynet, der ligger i Odense centrum.

quote Vi har en anderledes pædagogik, og den vil vi gerne have, at flere får glæde af

Sasika Henriksson, institutionsleder hos Skovbrynet og Spiren

Stor efterspørgsel skaber udvidelse

Det er netop grundet massiv efterspørgsel fra de odenseanske familier, at man hos Skovbrynet har valgt at udvide med endnu en Rudolf Steiner-børnehave, fortæller institutionslederen og uddyber:

- Vi har omkring 70-90 børn på venteliste lige nu. Derfor har vi måtte lukke for nye optagede mange år frem, siger Sasika Henriksson, der institutionsleder for Skovbrynet og den nye selvstændige afdeling Spiren.

Der er fuld fokus på at få gjort den kommende børnehave og vuggestue i Næsby, Spiren, klar til åbning i januar 2022.
Der er fuld fokus på at få gjort den kommende børnehave og vuggestue i Næsby, Spiren, klar til åbning i januar 2022.
Foto: Facebook: Skovbrynet - Rudolf Steiner børnehave og vuggestue

Ny børnehave og skole samlet 

Den nye samlede børnehave og vuggestue kommer til at ligge i en tidligere kommunal børnehave og et posthus på Bogensevej. 

Håndværkerne er i fuld gang med at gøre børnehaven klar til åbning, hvor Sasika Henriksson forventer, at Spiren i slutningen af 2022 vil være fuldtallig med op mod 45 børn.

- Det bliver én stor børnehave, hvor vi blander vuggestue og børnehave. Vi starter med fem-seks børn i januar som de første, siger Sasika Henriksson.

Spiren kommer samtidig også til at ligge i forlængelse af den nye fynske Rudolf Steiner- Skole, Gro Waldorfskole, der også åbner i det nye år.

- Gro Waldorfskole lejer sig ind i halvdelen af bygningen, og når skolen bliver stor nok til at flytte ud, så er tanken, at Spiren skal udvides yderligere, siger Sasika Henriksson.

Rudolf Steiner-filosofien popper op i landet

På landsplan er der cirka 70 Rudolf Steiner-børnehaver og -vuggestuer. 

Ifølge Sammensluningen af Rudolf Steiner Dagtilbud kommer der også fortsat flere dagtilbud såsom børnehaver, vuggestuer og privat-pasning-ordninger i landet, fordi de eksisterende ikke kan dække behovet. 

I Odense Kommune er der i alt tre private Rudolf Steiner-daginstitutioner heriblandt Killevippen, Lindeblomst og Skovbrynet - og snart en fjerde med Spiren i Næsby.

- Vi har en anderledes pædagogik, og den vil vi gerne have, at flere får glæde af, siger Sasika Henriksson. 

- Her i børnehaven har vi faste rytmer, og vi har en fast holdning til, hvad der omgiver barnet. Intet er tilfældigt. Selv farverne på væggene og materialerne, som børnene leger med, er der en tanke bag. 

Derudover befinder der sig også en Rudolf Steiner-skole i Lindved i det sydlige Odense. Mens der i det nye år kommer Gro Waldorfskole i Næsby, der også bliver en Rudolf Steiner-skole. 

Den nye Rudolf Steiner-børnehave og -vuggestue Spiren vil følge samme tankegang som den nuværende Skovbrynet. Det vil kun være praktiske omstændigheder, der vil skille dem ad, uddyber institutionslederen.