Medie: V-bagland holder torsdag krisemøde om formandsuro

Rundt omkring i landet diskuteres fremtiden for formandskabet i Venstre, som har haft en krisefyldt august.

Onsdag aften mødes de nordjyske kommuneforeningsformænd i Venstre for at diskutere formand Lars Løkke Rasmussen og næstformand Kristian Jensens fremtid. Det skriver Politiken.

Der er også indkaldt til krisemøde i Venstres regionsbestyrelse i Syddanmark torsdag aften.

Og her er det presserende spørgsmål om fremtiden for partiets ledelse på Christiansborg eneste punkt på dagsordenen.

Det er formændene for samtlige kommuneforeninger i Region Syddanmark, der ifølge avisen Danmark angiveligt skal mødes i Kolding torsdag.

Krisemødet afholdes forud for et møde i Venstres hovedbestyrelse i næste uge.

Ifølge kilder er formålet med mødet at få baglandet samlet om en fælles holdning til uroen, der rumsterer i partiet.

Overfor avisen Danmark udtrykker flere medlemmer af Venstres bagland i regionen deres bekymring om partiledelsen.

- Jeg synes da, det er ærgerligt, at der er så meget polemik i toppen, og det kalder da på, at man får fundet en løsning hurtigst muligt. Vi er nødt til at få skabt ro, siger Jesper Frost (V), der er borgmester i Esbjerg.

Han kalder uroen i partiets ledelse for "en sten i skoen".

Formanden i partiforeningen i Esbjerg, Jan Lagoni Jacobsen (V), kræver, at der kommer en ordentlig forklaring.

- Vi har jo en formand og en næstformand, som skal forklare sig. Det har været en uskøn omgang i pressen, og jeg kan godt fornemme uroen blandt medlemmerne.

Hverken formanden for Venstres regionsbestyrelse i Syddanmark, Leif Krarup, eller nogen kommuneforeningsformænd vil over for avisen Danmark kommentere mødet torsdag.

Avisen Danmark kan desuden berette, at flere i baglandet taler varmt om regionsformanden i Syddanmark, Stephanie Lose (V), som et godt bud på en ny næstformand i partiet.

Mandag mødtes bestyrelsen i Venstre i Region Hovedstaden. Her drejede det sig om Kristian Jensens fremtid som næstformand, skriver Politiken. Og onsdag er formandskabet altså ifølge avisen til debat i det nordjyske.

- Situationen er totalt uholdbar, siger Anders G. Christensen, der er medlem af hovedbestyrelsen fra Favrskov til Politiken.