Eriksens besøg og kram var en kæmpe hjælp for spillerne

Det har enorm betydning for de danske landsholdsspillere, at de fredag kunne se Christian Eriksen fysisk.

Christian Eriksen blev fredag udskrevet fra Rigshospitalet, hvor han siden lørdagens kollaps og hjertestop under EM-åbningskampen mod Finland har været indlagt.

Inter-stjernen har fået indopereret en hjertestarter, men han var i stand til at besøge sine holdkammerater på træningsbanen, hvor han også havde taget sin familie med.

Besøget har givet spillerne ekstremt meget.

- Det var, hvad vi havde brug for. Det var rigtig dejligt at se ham og høre ham snakke. Han virkede til at være ved godt mod. Det gav en god energi til truppen, efter hvad vi har været igennem, siger Christian Nørgaard til TV 2 SPORT.

Kram til alle

Forinden havde spillerne set ham på videosamtaler, men det fysiske besøg gav bare noget ekstra.

- Det er noget andet at se ham i virkeligheden; kunne røre ham og se, at han hygger med sine børn og familie, siger Joakim Mæhle, der bliver bakket op af Nørgaard:

- Vi fik alle sammen lov til at give ham en krammer og sige, at det var godt at se ham. Vi så ham tulle lidt rundt med sin søn og kone. Det var en god dag på mange måder.


- Det gav den følelse, folk havde brug for. Den der bekræftelse af, at han var der, og han har det godt. Måske kan vi endnu mere frem mod mandagens kamp. Som hold og land har vi løst den til UG, og vi står et godt sted alt taget i betragtning.

Spiller for Eriksen og Danmark

Danmark har tabt begge kampe ved EM, men har fortsat mulighed for at nå videre til 1/8-finalerne.

Det kræver som minimum en sejr over Rusland mandag.

- Det betyder megameget. Det var så dejligt at kunne se ham stå lige foran én, og at han er okay. Det er vigtigt for os at huske på, at han er okay, så vi også kan koncentrere os om turneringen, siger Andreas Skov Olsen.

- Det giver en ro, at han er okay, og vi kan begynde at tænke endnu mere på mandag. Vi ved, han er med os, og han giver sin opbakning til os. Han ønsker, at vi skal gå ud og vinde den kamp. Det er vildt dejligt at gå ud og spille for ham og for hele Danmark.